середа, 07 вересня 2022 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС назвали термін первинного розмінування деокупованих територій

У МВС назвали термін первинного розмінування деокупованих територій
Первинне розмінування деокупованих територій триватиме рік. Фото: mil.in.ua

У Міністерстві внутрішніх справ планують провести первинне розмінування деокупованих територій протягом року.

Це передбачає, що на певній деокупованій території розмінують дороги, під'їзди до населеного пункту. А після – прибудинкові ділянки, цивільну інфраструктуру і територію довкола населених пунктів. Про це повідомила речниця МВС Альона Матвєєва в коментарі Укрінформу.

"Ми зорієнтовані, що первинне розмінування на деокупованих територіях проводитиметься упродовж року. Потім вже йде розмінування лісосмуг, полів, водойм тощо", – розповіла вона.

Матвєєва нагадала, що країни-партнерки офіційно підтримали Україну на шляху до Механізму цивільного захисту Євросоюзу, який надає міжнародну скоординовану оперативну допомогу в надзвичайних ситуаціях. Цей Механізм об'єднує усі служби надзвичайних ситуацій ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала таблетки від радіації

Речниця МВС проінформувала, що 5 вересня за участі низки міжнародних партнерів, а також МВС і ДСНС було підписано згоду щодо підтримки України на шляху до приєднання до Механізму.

Матвєєва зазначила, що Механізм за всю свою історію ще не стикався з такими масштабами гуманітарних викликів, які зараз є в Україні.

"Але він продовжує надавати допомогу, залучаючи всі 27 країн ЄС, також Туреччину, Норвегію і Північну Македонію. Ми вдячні нашим європейським партнерам за допомогу, у боротьбі з викликами і загрозами, які постали перед нами через повномасштабне вторгнення РФ на територію України", – сказала представниця МВС.

Вона також відзначила, що українські рятувальники здобули нові навички під час ліквідації наслідків повномасштабного вторгнення Росії і готові ділитися досвідом задля посилення системи цивільного захисту ЄС.

Україна приєднається до Механізму цивільного захисту ЄС. Він об'єднує усі служби з надзвичайних ситуацій в Євросоюзі, під час візиту до Варшави у коментарі українським ЗМІ заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Завдяки Механізму Україна отримала кількасот автомобілів для рятувальників – це особливо важливо, оскільки багато машин було понівечено і втрачено внаслідок російських обстрілів.

За словами міністра, європейські колеги готові надавати Україні техніку та обладнання.

Зараз ви читаєте новину «У МВС назвали термін первинного розмінування деокупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути