понеділок, 28 грудня 2015 21:25

У Львові розписують стіни "віршами з війни"
12

Фото: Ярослав Тимчишин

Цими днями у Львові постає нова вулична галерея "Вірші з війни". Арт об'єкт малюють на стіні, що оточує одне з військових містечок Львівського гарнізону. Темою проекту є поезії про війну, написані учасниками АТО та їх близькими. Художники поставили собі за мету вшанувати пам'ять полеглих та нагадати , що нелегка боротьба триває і нині, не зважаючи на так зване "перемир'я".
Автором ідеї є учасник Революції Гідності , боєць батальйону "Айдар", активіст молодіжного об'єднання "Граніт" Андрій Мочурад.
"Сам задум створити патріотичні графіті на стінах міста з'явився ще в 2013 році. Але революція, а згодом і війна не дали можливості реалізувати такий проект. Зараз, коли ми повернулися, вирішили поділитися віршами назбираними на фронті саме в такий спосіб. Декілька віршів є написаними хлопцями, якими вже немає в живих. Сам проект складається з двох фаз: спочатку ми беремо стіну понівечену вандалами і приводимо її до нормального стану, покращуючи благоустрій, а вже потім наносимо на неї вірші і картини. Річ в тім, що наші співвітчизники вже звикли до сухої, статистичної інформації про війну у засобах масової інформації. А така форма подачі привертає увагу кожного, і заставляє по новому задуматися над тим що переживає зараз Україна. Крім того ця поезія пронизана дуже сильною енергетикою. Наприклад, один із віршів був знайдений на тілі пораненого бійця. Папір з текстом просяк кров'ю автора. Художник, не знаючи цієї історії, обрав саме цей вірш із тридцяти варіантів, і зобразив його кривавими літерами", - розповідає Андрій Мочурад.

Зараз ви читаєте новину «У Львові розписують стіни "віршами з війни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути