Ексклюзиви
вівторок, 15 квітня 2014 23:17

У Львові показали вишиті, вітражні, різьблені, розмальовані великодні писанки
12

Фото: Ольга ШВЕД

15 квітня у львівській арт-галереї "Сливка" на вулиці Театральній, 24 відкрили виставку писанок Ігоря Назарова "Великодні зустрічі". Митець багато років займається художнім розписом та різьблення писанок. Автор використовує як і авторську техніку, так і перевірені методи різьблення яєчної шкарлупи.

На виставці представлено 36 великодніх писанок у різних техніках.

"Найдовше я робив яйце-вишиванку. Це не просто вишити хрестиком по дірочках у шкарлупі яйця, я майже ткав, як це роблять на полотні. Над нею працював три місяці. Писанку із зображенням Успенської церкви зробив швидше – крашанку пофарбував у міцному цибулинні і бормашиною вирізьбив церкву. Так само роблю різьблені витинанки. А от вітражні яйця вдалися зробити лише шляхом експериментів – довго шукав спеціальний лак-емаль, який би гарно покривав шкарлупу. Найкраще працювати із страусиними та гусячими яйцями – у них найтовща шкарлупа, не так легко б'ються. Перепелині і курячі – найкрихкіші. Допоки вдасться зробити один експонат, можу побити з десяток яєць", - розповідає Ігор Назаров.

Триватиме виставка Великодніх писанок до кінця свят.

Зараз ви читаєте новину «У Львові показали вишиті, вітражні, різьблені, розмальовані великодні писанки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути