Ексклюзиви
понеділок, 07 січня 2019 14:08

У Карпатах знайшли мертвого туриста

У Карпатах знайшли мертвого туриста
6 січня у районі гори Гемба Міжгірського району Закарпаття заблукали одразу 5 туристів. ФОТО: IGotoWorld

У ніч на Різдво в районі гори Гемба на Закарпатті загубилися 5 відпочивальників. Розшукати вдалося трьох – один з них був мертвий. Двох ще шукають.

6 січня троє туристів займалися фрирайдом на вершині Гемби. Через погану видимість вони втратили орієнтири. Заблукавши, лижники подзвонили до рятувальної служби. Телефоном рятувальники порадили чоловікам рухатися до села Березники, але ті вирішили підійматись крутими схилами на вершину гори, повідомили в ДСНС України у Закарпатській області.

О 00:15 заблукалих знайшли. Вони розповіли, що їхній товариш не зміг продовжити з ними маршрут та залишився чекати допомоги в горах. Об 11:50 рятувальники знайшли його тіло. Його транспортують до найближчого населеного пункту.

Того ж вечора 6 січня на Гембі заблукали ще двоє лижників. Мобільний зв'язок із заблукалими відсутній, пошуки ще тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Криму зійшла снігова лавина: десятки машин опинилися заблокованими

25 грудня на Гембі також заблукали 2 сноубордистів-львів'ян. Вони подзвонили до рятувальної служби, зрозумівши, що самотужки не повернуться на базу відпочинку через сутінки та погану видимість. Під час пошуків рятувальники випадково знайшли ще одного лижника з Києва. Він також втратив орієнтир і заблукав у горах.

Зараз ви читаєте новину «У Карпатах знайшли мертвого туриста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути