неділя, 12 червня 2022 14:51

Спецтема: Війна Росії проти України

У Херсоні на "свято дня Росії" окупантів ніхто не прийшов - відео

У Херсоні на "свято дня Росії" окупантів ніхто не прийшов - відео
На святкування "Дня Росії" прийшло не більше 40 херсонців. Фото: скрін з відео

У Херсоні російські окупанти влаштували святкування так званого дня Росії.

Але місцеві жителі на "свято" не прийшли. Про це повідомив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко у коментарі Суспільному.

"Ганебнішого сорому Росія не могла собі уявити. Там херсонців є 30 чи 40 людей. Навіть якби врахувати тих, хто ходить на всі свята попри їхній політичний окрас, їх мало б бути більше. Просто неможливо прищепити мертве дерево до живого", - сказав Самойленко.

Радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань каже, що росіяни не тільки в Херсоні, а й у всій області підготували заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині окупанти хочуть, щоб ЗСУ добровільно прийшли у "комендатуру"

"У всій області росіяни організували в традиційному своєму стилі концерти "пєсні і пляски" Південного військового округу. Анонсовані також виступи якихось співаків, а в області - творчих колективів", - сказав Хлань.

Також у Facebook Хлань розповів, що Рух Опору розклеїв листівки з QR-кодами в усьому місті. На них повідомляють про втрати росіян, а також заклики, як-от "рашиста здав - гроші забрав".

"Сьогодні Рух Опору окупантам у всьому Херсоні розклеїли листівки, навіть на містах розташування орків і будівлі СБУ в Херсоні", - написав він.

Місцевий Telegram-канал показав відео так званого святкування.

На тимчасово захопленій Херсонщині російські окупанти розгорнули програму святкування так званого дня Росії з урочистостями й масовими заходами. Водночас росіяни готують провокації, щоб надалі звинуватити Збройні сили України.

Міністр закордонних справ Латвії Едґарс Рінкевичс привітав росіян з так званим днем Росії побажавши поразки у війні проти України. Дипломат також побажав окупантам відмовитися від імперських амбіцій.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні на "свято дня Росії" окупантів ніхто не прийшов - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути