Ексклюзиви
четвер, 12 травня 2016 16:40

У ДНР негативно відреагували на декомунізацію

У ДНР негативно відреагували на декомунізацію

Перейменування Україною населених пунктів самопроголошеної ДНР не відіб'ється на проведенні "місцевих виборів", однак ускладнить переговорний процес.

Про це заявив Денис Пушилін, голова делегації ДНР на Мінських переговорах та голова Народної Ради.

"Це шизофренія декомунізації, але якщо піти їхнім шляхом, то треба відмовитися від підприємств, які були побудовані в Радянському Союзі нашими батьками і дідами, та й прізвища та імена поміняти. Але що тоді від них залишиться?" - сказав він.

За словами представника ДНР, це ніяк не вплине на вибори в тимчасовому окупованому Донецьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дезертири ДНР підстрелили російського нацгвардійця

У жителів Донеччини це викликало різні думки.

"З ким Україна бореться? З пам'ятниками і символами? Це наша історія. Той самий Ленін та Радянський Союз. Вони зробили великий переворот у нашому житті. Навіщо їх знищувати, я не розумію. Можна так само потім буде викреслити і Майдан, і війну. У кожного покоління свої правила, а в української влади дурощі в голові. Хай краще думають, як боротись з підвищенням цін та тарифів для простих людей", - каже 46-річна мешканка Шахтарська на Донеччині.

"Вважаю, що "совок головного мозку" - це сучасна проблема нашого суспільства. Ми до цього спокійно ставимось, спостерігаючи за Україною. У нас немає фанатизму. Але чекаємо, коли переіменують наші вулиці, коли Донецьк знову стане українським", - розповів 52-річний донеччанин.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада ухвалила постанову про перейменування населених пунктів на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Депутати декомунізували один район, 4 міста і 33 села, селища у Донецькій та два райони, 26 сіл, селищ і 8 міст у Луганській областях.

Зараз ви читаєте новину «У ДНР негативно відреагували на декомунізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути