Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 16:17

Турки з українцями будуватимуть сонячні електростанції

Турки з українцями будуватимуть сонячні електростанції
Дві сонячні електростанції потужністю по 10 МВт збудують у Кіровоградській області до кінця 2019 року. Фото: reform.energy

Дві сонячні електростанції в Кіровоградській області планує побудувати українська компанія "Енерджи Девелопмент Юкрейн". Її співзасновником є турецька фірма "Енісолар", що спеціалізується на виробництві сонячної та вітряної електроенергії.

Будівництво має завершитися наприкінці 2019 року. Відповідний Меморандум вже підписали компанія та облдержадміністрація Кіровоградської області. Якщо реалізований проект влаштує обидві сторони, "Енерджи Девелопмент Юкрейн" зведе ще 2 аналогічні електростанції.

"Після Одеси, Миколаїва та Херсона наша область має найбільшу кількість сонячних днів протягом року. Крім того, на території Кіровоградської області є достатньо потужностей, куди можна передати вироблену електроенергію. Ці два фактори є економічно вигідними для будівництва таких електростанцій", - сказала Ніна Рахуба, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Кіровоградської області.

Кожна із нових електростанцій матиме потужність 10 МВт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можемо запропонувати американцям новітні технології

На території Кіровоградського регіону сьогодні вже працюють 11 сонячних електростанцій. За словами очільників облдержадміністрації, спорудження нових об'єктів альтернативної енергетики є пріоритетом у розвитку області, адже для таких електростанцій є достатньо вільної площі.

Першу сонячну електростанцію у Чорнобилі сдають в експлуатацію цього місяця. Вона розташована за 100 метрів від ядерного реактора. На думку інжинірингової компанії, що розробила проект, Чорнобильська зона не повинна бути "чорною дірою", її треба оптимізувати. У подальшому на території покинутого міста збудують інші сонячні електростанції.

Зараз ви читаєте новину «Турки з українцями будуватимуть сонячні електростанції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути