четвер, 29 липня 2021 11:20

Тілесні ушкодження та побите скло: неадекват з лопатою "вибачився" за дитяче хуліганство

У Полтаві з колес приватної автівки підлітки скрутили ковпачки. А коли відео крадіжки потрапило в мережу, мати одного з них привели агресивного чоловіка, який лопатою розбив автівку та наніс численні тілесні ушкодження автовласнику.

Як розповіла Gazeta.ua полтавка Вікторія Срібна, ввечері 26 липня її чоловік Ігор як зазвичай поставив автівку Opel Vectra біля двору на ніч. А близько 21-ї години до вуличної колонки поруч із парканом велосипедами під'їхали двоє підлітків.

Побачивши автівку, вирішили скрутити ковпачки. Вочевидь, під впливом челенджу, що шириться соцмережами. Один з підлітків навіть одягнув маску на обличчя, щоб його не упізнали випадкові свідки. Та цей момент потрапив на відео, яке зняла камера реєстратора авто.

"Чоловік ранком передивився на відео. Каж, як тепер знайти оцих дітей? Це ж їх батьки сидять удома і не знають, чим займаються їх діти. Видно ж, що не перший раз вони це скручують. Не хотілося, щоб діти починали своє життя з цього. Думала донести до батьків інформацію, щоб провели виховні бесіди з нащадками", - розповідає жінка.

Подружжя викликало поліцію. Написали заяву, передали відео на підтвердження своїх слів. Та потім Вікторія вирішила самостійно долучитися до пошуків малолітніх хуліганів. І виклала відео на сторінку у Facebook.

"Потім я на емоціях опублікувала відео в соцмережі. Думала тоді, що ніхто в поліції не шукатиме цих дітей - там достатньо роботи і з більш серйозними злочинами", - пояснює жінка свої дії.

Ввечері 27 липня знайомі їй написали, що в коментаріх під відео відгукнулася мама одного з хлопців. І призначила зустріч.

Автор: facebook.com
  У коментарях до відео мати одного з хлопчиків написала, що хоче вибачитися і призначила зустріч
У коментарях до відео мати одного з хлопчиків написала, що хоче вибачитися і призначила зустріч

"Один з цих хлопчиків мій син Степан .Я дуже шкодую про те, що трапилося і щиро прошу вибачення. Степан і я готові зустрітися з усіма хто постраждав і особисто принести свої вибачення. Сьогодні о 20.00 (27 липень) будемо вас чекати на місці зйомки біля колонки", - написала Тетяна Канюка.

Вікторія Срібна каже, що дізналася про зустріч за лічені хвилини до неї. У цей час чоловік якраз їхав додому. Зателефонувавши йому, жінка почула відповідь, що він вже під'їжджає.

"І в цей момент я почула сильний гуркіт: хтось несамовити гатив у наші металеві ворота. Виходжу і бачу якогось мужика з лопатою і в цей момент під'їжджає мій Ігор. Не було нічкого конфлікту, ніякої розмов. Мужик просто починає бити лопатою в лобове скло", - розповідає далі полтавка.

Агресивний чоловік розбив лобове скло автівки а коли до нього вийшов Ігор та спробував відняти лопату, неадекват побив і автовласника. Спричинив забої та гематоми голови і тулуба, травму ноги. А також зламав Ігорю руку біля зап'ястка - чоловік захищався, щоб лопата не розкроїла йому череп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неадекват влаштував "шоу" - стрибав на капот і кидався під машини

"Спочатку Тетяна сказала, що то її однокласник, а потім сказала, що не знає цього чоловіка. Я підійшла до неї і спитала, як вона може все це пояснити. А вона з сарказмом мене питає: "Ну так что, ми рєшилі вопрос за колпачкі? Мірно рєшилі?" Вона просто знущалася з мене. І сказала, що знайшла нам вже стєкольщіка", - каже Вікторія.

Факт тілесних ушкоджень зафіксували судово-медичні експерти. Подружжя Срібних звернулися до поліції та прокуратури.

Самотужки з'ясували і дані неадеквата. 42-річний Володимир Доброскок живе в декількох кварталах. Він дійсно вчився у школі одночасно з Тетяною Канюкою. Користувачі соцмереж пишуть в коментарях, що останнім часом машину жінки часто бачать біля його будинку. Тож, вочевидь, вони такі знайомі і, ймовірно, того вечора він пішов до Срібних захищати свою кохану жінку.

Автор: Скріншот з відео
  На Ігоря Срібного біля воріт його будинку чекав неадекват з лопатою
На Ігоря Срібного біля воріт його будинку чекав неадекват з лопатою

Кореспонденту Gazeta.ua вдалося зв'язатися з Тетяною та дати їй можливість викласти свою версію подій.

"Я дуже вам вдячна, що ви турбуєтеся. Але я без коментарів, можна? Я вважаю, що це недоречно. Якщо людям хочеться якоїсь слави, я - не хочу цього. Вважаю, що я вчинила правильно. І моєї вини тут немає", - сказала Тетяна Канюка.

Як пояснили в поліції, подію кваліфікують як кримінальну, зараз триває розслідування.

"Оперативні працівники за кілька годин встановили особу цього чоловіка. Ним виявився місцевий мешканець 1979 року народження. Чоловіка учора запросили до Полтавського відділу поліції, де він надав свідчення. За даним фактом слідчими під процесуальним керівництвом прокуратури відкрите криманільне провадження за статтею "Хуліганство". В рамках провадження з'ясовуються обставини", - сказав речник ГК НП у Полтавській області Юрій Сулаєв.

Окремо поліція розслідує факт вчинення неповнолітніми крадіжки деталей автомобіля. Оскільки неповнолітні не є суб'єктами крінимального права, правоохоронці розглядатимуть належне виконання їх батьками своїх обов'язків по вихованню дітей, які вчинила правопорушення.

"Ситуацію розглядають компексно. Там працює ювенальна превенція", - додав керівник відділу комунікації поліції Полтавщини.

У Київській області, Фастів, 34-річний чоловік у нетверезому стані вдарив патрульного та розбив скло службового автомобіля.

У момент нападу неадеквата на поліцейського наряд документував правопорушення на залізниці на привокзальній площі.

Поліцейські затримали порушника.

Зараз ви читаєте новину «Тілесні ушкодження та побите скло: неадекват з лопатою "вибачився" за дитяче хуліганство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути