Ексклюзиви
вівторок, 11 жовтня 2022 05:37

Терор, мобілізація, грабежі: Федоров розповів, як живе окупований Мелітополь

Терор, мобілізація, грабежі: Федоров розповів, як живе окупований Мелітополь
Федоров: окупанти грабують, викрадають людей, залякують і примушують до роботи. Фото: facebook.com/IvanFedorovMelitopol

В окупованому росіянами Мелітополі Запорізької області панує свавілля, терор, грабежі, людей хапають на вулицях, змушують працювати в інтересах окупантів, ситуація з постачанням міста стає все гіршою.

Про те, що відбувається в захопленому місті, розповів мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

Федоров зазначив, що мелітопольців змушують здавати кров в інтересах поранених окупантів, яких лікують у місцевих лікарнях. Щодня через місто проходить військова техніка росіян, окупанти здійснюють провокації, намагаючись викликати вогонь ЗСУ на містян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир" у всій красі: мер Мелітополя розповів про реалії життя у місті

З гуртожитків виселяють мешканців, на їх місце селять мобілізованих росіян. Окупанти зламують квартири та гаражі, крадуть все, що бачать. Прямо на вулицях хапають людей і конвоюють у військкомат - правда, забирають в "армію" тільки тих, хто встиг отримати російський паспорт. У селі Мирне знаходяться військові з Білорусі.

З електропостачанням і водою постійні перебої. Опалювального сезону не буде. Місто дуже погано забезпечується, ціни на ринках завищені в три або чотири рази. При цьому продавці навідріз відмовляються приймати російські рублі, зате російські банки охоче забирають гривню, за вкрай заниженим курсом.

До цього Федоров повідомляв, що російські окупанти тримають в заручниках 4 тис.українців на блокпості у Василівці Запорізької області. Вони використовують цих людей, як живий щит та не дають їм виїхати в напрямку Запоріжжя.

Колаборанти та росіяни намагаються покинути Крим на автомобілях, використовуючи у якості рятівного шляху тимчасово окуповану територію Запорізької області. Зокрема, дорогу через Мелітополь.

Зараз ви читаєте новину «Терор, мобілізація, грабежі: Федоров розповів, як живе окупований Мелітополь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути