понеділок, 12 березня 2018 09:18

Священика вигнали через проукраїнську позицію

Священика вигнали через проукраїнську позицію
У Запоріжжі УПЦ МП вигнала свого священика через молитви за ВСУ Фото: tsn

У Запоріжжі священика Московського патріархату - Ігоря Савву - позбавили парафії через українську позицію. За словами вірян, отець Ігор, зокрема, молився за перемогу ЗСУ та відмовлявся згадувати у богослужіннях російського патріарха Кирила.

"Якщо на Україну напали, то це зло, і церква не може бути осторонь цього зла. Вона повинна висловити свою думку. Тому, напевно, це найголовніша тема, через яку висловлювали до нас претензії, до мене особисто", - заявив священик, повідомляє ТСН.Ранок.

Про покарання неодноразово попереджали, а 11 березня повідомили – служити у храмі він більше не буде. Представники єпархії прийшли до церкви з молодиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацгвардія взяла під охорону комплекс "Запорізька Січ", де є храм УПЦ КП

Ті залишили храм тільки після виклику поліції. Митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука, який приїхав на місце, спілкуватися з вірянами відмовився. Не став він говорити і з журналістами.

У храмі тепер правитиме інший священик, якого надішле Московський патріархат. Частина вірян заявила, що шукатиме інше місце для молитов, оскільки має патріотичну позицію.

31 грудня 2017 року у Запоріжжі 39-річний чоловік вкоротив собі віку, вистрибнувши з вікна 8-го поверху будинку. У той момент з під'їзду виходили батько з дворічним сином. Самогубця впав прямо на хлопчика. Врятувати малюка медики не змогли.

Зараз ви читаєте новину «Священика вигнали через проукраїнську позицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути