середа, 09 січня 2019 04:26

Священик осквернив храм

  Настоятель храму Олександра Невського так званої УПЦ МП Віктор Парандюк. naparise.com
Настоятель храму Олександра Невського так званої УПЦ МП Віктор Парандюк. naparise.com

У Вінниці настоятель храму Олександра Невського Російської православної церкви в Україні Віктор Парандюк скинув купол з храму, де раніше вів служби.

Свій вчинок священослужитель пояснив тим, що його "виселяють" з відомчої території. Храм розташований на території училища Департаменту поліції охорони МВС.

"Громада храму "15 років встановлювала купол", а тепер його демонтували "через відмову переходити до Православної церкви України" (ПЦУ). Ось вам і перші результати "набуття Томосу", - каже Віктор в інтерв'ю "Стране".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томос зберігатиметься в Україні

Ієрей відомий у Вінниці своєю "відвертою проросійською позицією і агресією до ПЦА".

За словами військового капелана Віктора Чверкуна, Парандюк займається антиукраїнською пропагандою за огорожею закладу Міністерства внутрішніх справ. Керівник училища Олександр Залізняк став ініціатором розірвання договірних відносин із єпархією про проведення служб у відомчому приміщенні.

Тоді, керівник училища Олександр Залізняк став ініціатором розірвання договірних відносин з єпархією щодо проведення служб у відомчому приміщенні, пише видання "На Парижі".

До Об'єднавчого собору він намагався чинити тиск на правлячого архієрея, звинувачувати його та створювати "опозицію". За словами ЗМІ, настоятель храму продовжує налаштовувати вірян на супротив, підбурювати їх і розповсюджувати фейки про міфічні "захвати церков".

З кінця 1990-их у Вінниці почали будувати невеличкі храми на території державних установ. Вважалося, що службовці зможуть відвідувати їх на свята. Саме так з'явився і храм на відомчій території навчального закладу системи МВС, який розташовано у мікрорайоні Корея.

Зараз ви читаєте новину «Священик осквернив храм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути