Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2018 11:29

Супрун вражена позицією українців щодо ребальзамування тіла Миколи Пирогова

Автор: 24СМИ
  Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун підтримує ініціативу вінницької обласної і міської влади опікуватись Національним музеєм-садибою М.І. Пирогова
Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун підтримує ініціативу вінницької обласної і міської влади опікуватись Національним музеєм-садибою М.І. Пирогова

Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун вражена вчинком вінницьких чиновників, які не проти опікуватись Національним музеєм-садибою М.І. Пирогова.

Абсолютно підтримує ініціативу вінницької обласної і міської влади передати музей на місцевий рівень.

"Приємно вражена громадянською позицією вінничан. Добре, що люди цінують та підтримують музей і пам'ять про Пирогова, якого вважають засновником військової хірургії. Підтримую ініціативу", - написала Уляна Cупрун на власній сторінці у Facebook.

Мер Вінниці Сергій Моргунов різко відреагував на допис міністра МОЗ щодо ребальзамування видатного хірурга Миколи Пирогова.

"Як взагалі так можна ставити питання: або ліки, або ребальзамування тіла засновника військово-польової хірургії?! Микола Іванович Пирогов – це наше національне надбання в історії світової медицини. Кошти ми знайдемо, навіть не сумнівайтеся. Ви знайдіть фахівців, які можуть провести цю процедуру якісно і професійно", - заявив міський голова Вінниці.

Разом з головою Вінницької ОДА Валерієм Коровієм ініціюють перед урядом питання передачі у спільну комунальну власність територіальних громад Національного музею-садиби М.І. Пирогова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нащадок 300-літньої мумії став міністром Британії

Інтернет-спільнота обурена позицією Уляни Супрун. Користувачі соцмережі називають її допис ганебним.

"Пані Уляно! Я розумію, що це не Ваше, але, якщо матимете час, прочитайте, будь ласка, оповідання Олександра Купріна "Чудесный доктор" про Пирогова. Та чесно скажіть собі сама, чи про Вас та Вашу діяльність в майбутньому хтось зможе так тепло пригадати?", - пише під дописом міністра Олексій Пікаєв.

"Прикро,що за Ваш безглуздий вчинок, який ще більше зменьшив шанси проходження медреформи будуть відповідати люди,які Вам вірили.Пояснення цьому -немає.Прикро та дуже боляче", - пише користувач Юрій Шеремета.

Вчора міністр охорони здоров'я Уляна Супрун влаштувала опитування серед українців. Запитала чи потрібно ребальзамувати тіла вченого-хірурга Миколи Пирогова у Вінниці. Адже потрібні 200 тисяч гривень краще витратити на ліки. Зокрема, за ці гроші можна купити сотні упаковок препарату для лікування гострого лейкозу.

Зараз ви читаєте новину «Супрун вражена позицією українців щодо ребальзамування тіла Миколи Пирогова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути