Ексклюзиви
пʼятниця, 20 березня 2015 19:01

Суддю Царевич Вінницький апеляційний суд залишив на волі, але з браслетом

Суддю Царевич  Вінницький  апеляційний суд залишив на волі, але з браслетом

"Апеляційну скаргу Царевич залишити без задоволення. Рішення попередньої інстанції залишити в силі. Ухвала оскарженню не підлягає", - таке рішення прийняв Вінницький апеляційний суд у справі судді Царевич. Крім її апеляційної скарги з приводу присудженого електронного браслету, суд розглянув скаргу прокурорів. Вони просили змінити особисте зобов'язання для Оксани Ігорівни на тримання під вартою.

Справу розглядала колегія суддів у складі Євгена Нагорняка та Світлани Мішеної і Сергія Сілакова.

Царевич прибула традиційно у супроводі мами та тепер уже трьох захисників. І вперше продемонструвала журналістам електронний браслет на зап'ясті лівої руки. Сказала, що дотримується усіх зобов'язань, тому засіб контролю не знімає. Ходить з ним навіть до душу. Потім жартувала, що із захисниками вдягають його по черзі. У своєму виступі перед колегією суддів Царевич знову наполягала, що не виносила неправомірних рішень, автомайданівців не судила. І взагалі не знала, що в країні відбувається Революція гідності.

Прокурори намагалися довести суду, що Царевич може втекти від слідства, а також знищити документи, які ще не вилучені з Печерського суду. Проте доводи жодної зі сторін не вплинули на рішення суду.

"Доказів провини Царевич було достатньо. Та я не можу коментувати рішення суду, яке не оскаржується", - сказав Ярослав Карлащук, начальник слідчого відділу прокуратури Вінницької області.

Одразу після зачитування рішення, Оксана Царевич залишила залу суду. Від коментарів відмовилася. Пояснила - в коридорі її чекає мама. Захисники сказали, що очікували на інше рішення.

"Ухвала суду не підлягає вже оскарженню. Через те обговорювати її зараз немає резону. Фактично суд не погодився з нашими аргументами стосовно того, що взагалі немає потреби застосовувати будь-який запобіжний захід. Але тим не менше, апеляція підтвердила необґрунтованість усіх доводів прокуратури стосовно того, що суддя Царевич може впливати на когось чи чинити тиск", - прокоментував захисник Назар Кульчицький.

Нагадаємо, суддю Печерського районного суду Києва Оксану Царевич звинувачують в ухваленні неправомірних рішень щодо автомайданівців. Їй загрожує до 8 років тюрми. 11 березня Вінницький міський суд виніс ухвалу, що протягом двох місяців має прибувати до органів досудового слідства за першою вимогою, повідомляти про зміну місця перебування й носити електронний браслет. 10 березня Вища кваліфікаційна комісія відсторонила суддю від займаної посади на два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Суддю Царевич Вінницький апеляційний суд залишив на волі, але з браслетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути