Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2018 04:12

Створили трамвай, який вміщає 300 пасажирів

Автор: vinnitsa.info
  У Вінниці створили трамвай Vin Way, який вміщає 300 пасажирів
У Вінниці створили трамвай Vin Way, який вміщає 300 пасажирів

У Вінниці майстри транспортної компанії змонтували вагон 10-го трамвай Vin Way. 25 жовтня він уже почав курсувати містом.

Це 31-метровий трамвай. Як і попередні модернізовані вагони, він адаптований для маломобільних груп населення. Має низькополу вставку. Це зручно для людей на візках і батьків, які возять малюків у колясках, пише vinnitsa.info.

Вагон обладнаний двома чеськими системами керування двигунами, відео-реєстратором та підключений до Wi-Fi.

Майстри компанії покращили конструкцію дверей, міжвагонних з'єднань, сходів. Також збільшили кількість сидячих місць на 10. Тепер їх 60.

"Є відкидні сидіння. Вони розташовані на низькополій частині. Тож, якщо, наприклад, мама з коляскою зайшла, то можна присісти – це зручно. Плануємо далі продовжувати модернізацію вагонів. Це набагато вигідніше, ніж купувати у європейських чи навіть у українських виробників", - розповів генеральний директор КП "Вінницька транспортна компанія" Михайло Луценко.

10-й вагон "VinWay" №221 модернізований на базі КТ-4UA. Він складається із трьох секцій, має 60 місць для сидіння, а також два - для людей з інвалідністю. Має частково низьку підлогу. Також є Wi-Fi та відеореєстратори. Вартість модернізованого трамвая близько 12 млн 640 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимагають безкоштовного проїзду для школярів

Його планують пускати на маршрути у години-пік. Салон може вмістити близько 300 людей. Це другий Vin Way в цьому році. Вагон поспішали модернізувати до святкування 105-річчя вінницького трамваю, яке відбудеться 28 жовтня.

У травні створили дев'ятий Vin Way. Вaгон довжиною 16 метрів.

Зараз ви читаєте новину «Створили трамвай, який вміщає 300 пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути