пʼятниця, 24 липня 2015 18:54

Стрільба, дим, вибухи: на Яворівському полігоні провели україно-американські навчання
19

Фото: Ярослав Тимчишин

24 липня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки що на Львівщині презентували дії багатонаціональних військових підрозділів у ході навчань "Репід Трайдент-2015". Оцінити перебіг навчання приїхало вище керівництво Збройних Сил України та країн учасників "Репід Трайдент-2015", а також представники дипломатичних відомств.

Військові показали відпрацювання операції під час бою в місті, зустрічі військовослужбовців з місцевим населенням, дії на блок постах.

"Такі навчальні заняття організовані спочатку в індивідуальному порядку з кожним військовослужбовцем а потім проходило злагодження у складі кожного відділення, у складі взводу та у складі роти. Під час тренувань особливу увагу надавали діям по забезпеченню безпеки цивільного населення",- розповів заступник керівника навчань полковник Володимир Ожиревський.

"Можливість тренуватися разом із нашими побратимами з України та інших країн світу є великою честю та шансом навчитися нових бойових технік. Ми навчали як правильно заходити в будівлі та проводити зачистку в умовах населених пунктів. У свою чергу перейняли більш агресивну тактику українських військових у проведенні зачисток," - додав командир відділення американської піхоти Стефан Гаскінс.

Пізніше спостерігачам демонстрували проведення медичних процедур в умовах бою. "Основним завданням, в ході цього навчання, є надання медичної допомоги так, щоб максимально зменшити втрати серед військовослужбовців",- пояснив підполковник ВВС США Клей Гетс.

Високоповажні військові спостережники висловили своє задоволення перебігом навчань.

"Навчання проходять дуже успішно. Ми продовжуємо вчитися діяти разом з нашими партнерами з дванадцяти країн учасників "Репід Трайдент-2015" у різних бойових ситуаціях,- зазначив міністр оборони України Степан Полторак.

"Я дуже пишаюся тим, що Міністерство оборони України та українські вояки зробили значний поступ у набутті вміння захисту своєї країни. Така велика кількість вищого військового керівництва та простих солдат із багатьох країн світу, що прибули сюди для участі у цих навчаннях є потужним сигналом того, що ми хочемо продовжувати працювати з Україною", - додав командуючий сухопутними силами США в Європі генерал Бен Ходжес.

Після проведення показових навчань військові відбули до Львова для підписання угоди між Міністерством охорони краю Литовської республіки, Міністерством національної оборони Республіки Польща та Міністерством оборони України щодо детальних аспектів функціонування спільної військової частини. До складу литовсько-польсько-українського миротворчого батальйону "Литполукрбат" увійдуть 545 українських військовослужбовців та 18 офіцерів. Метою створення такого спільного підрозділу є підвищення рівня взаємної довіри та співпраці між країнами, а також покращення безпеки у регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Стрільба, дим, вибухи: на Яворівському полігоні провели україно-американські навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути