пʼятниця, 03 червня 2022 15:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Спроби заходів ДРГ і щоденні обстріли - Живицький розповів про ситуацію на Сумщині

Спроби заходів ДРГ і щоденні обстріли - Живицький розповів про ситуацію на Сумщині
Ворог активізував обстріли на Сумщині останні три тижні. Фото: t.me/Zhyvytskyy

Ворог активізував обстріли на Сумщині останні три тижні.

Регіон обстрілюють щодня, повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький у спеціальному ефірі "Радіо Свобода".

"У нас був тиждень тиші з моменту, коли були вибиті російські війська з території України. Після тижня тиші почались поодинокі обстріли мінометні, 1-3 приходи за добу. Зараз майже щоденно відбуваються ракетні обстріли, обстріли з літаків ракетами "повітря-земля". Продовжуються мінометні обстріли, але їх стає більше", – розповів він.

За 1,5 місяця щоденних російських обстрілів суттєво пошкоджено соціальну інфраструктуру: школи, дитсадочки, заклади інтернатного типу для людей з інвалідністю. Сумщина готується до повторного вторгнення з першого дні війни, зазначив Живицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно! Ворог скинув вибухові пристрої над Сумщиною

"Є інформація про те, що на території РФ зараз немає ударних угруповань, які б могли спробувати прорвати кордон з Україною, повноцінно сюди зайти і спробувати вести на нашій території бойові дії чи спробувати окупувати населені пункти", – наголосив він.

Додав, що ворожі диверсійно-розвідувальні групи двічі намагались зайти на Сумщину.

"Були дві спроби заходу диверсійно-розвідувальних груп в область, були бої і не допустили їхнє входження на територію України. На кордоні точилися бої, вони намагались зайти на БТР і ще певною технікою в область, але були вибиті. На жаль, є втрати серед наших прикордонників, але ці спроби були перервані і більше не повторювались", – сказав очільник області.

2 червня Росія зі своєї території почала вести вогонь із мінометів по території Миропільської громади на Сумщині. Жертв та руйнувань немає, повідомив у п'ятницю вранці Живицький.

Зараз ви читаєте новину «Спроби заходів ДРГ і щоденні обстріли - Живицький розповів про ситуацію на Сумщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути