понеділок, 23 вересня 2019 23:46

Сортування сміття та електро-музика: вперше відбувся масштабний екологічний фестиваль
33

22 вересня на території заводу "Кристал", що поруч з Донецьким національним університетом імені Василя Стуса відбувся еко-фестиваль "ДІЛИ". Він проходить вперше. Фест об'єднує молодь та свідомих вінничан, які турбуються питанням навколишнього середовища та екології світу.

 

На території заходу розмістили барахолки із вживаним одягом, взуттям та навіть книжками. Одна коштує від 30 гривень. Біля входу організатори встановили міні-станцію сортування сміття. Пропонують складати батарейки, пляшки, бумагу в різні ємкості для екологічності.

Окрім цього, на фестивалі "ДІЛИ" встановили ятки з еко-речами та смаколиками. Так, за паперову трубочку просять 5 гривень, за металеву – 50 гривень. А ось еко-чашка з бамбукового дерева, в якій можна випити не один раз кави, коштує 115 гривень.

 

Також на фестивалі показали як виготовляють еко-окуляри. Двоє хлопців з Житомиру пару місяців створили власний проект Your World SUN. Виготовляють оправи з дерева. Сонцезахисні окуляри коштують більше 1000 гривень з лінзами.

 

Дивують і їжею. Вінницькі гастромайстри показали, що у місті є смачна їжа та корисна їжа. Олександр Горчаков презентував смачний хумус з карамелізованою цибулею, оливками та незвичні томатні соуси з яблуком та гострим перцем чилі.

Тут встановлено кілька торгових точок від: еко-кафе "Piсnic". Готують млинці та веганські панкейки. А якщо ти прийшов зі своєю чашкою, в одній кав'ярні тобі зроблять знижку у 3 гривні.

 

Поруч зі сценою, де виступали гурти ТОНКА", "Jerry Heil", "YUKO" та діджейки "Tatie Kruu" облаштували алею громадських організацій. Це ГО "Наше поділля", ГО "Пангея Ультіма", рух "Чесно", всеукраїнська ГО "ФРІ", екологічна організація "350.org", ініціатива "Врятуй малу річку". А київська організація "Чесно" дарувала наліпки на гаджети, якщо пограєш з ними у президента України. Треба було відповідати на питання про його повноваження.

Увечері відбулася концертна програма. Першим виступив гурт "Тонка".

 

"Дякую вам за вашу свідомість, дякую за те, що такі фестивалі є – це робить наше майбутнє трішки кращим. Ми дуже вам вдячні", - каже зі сцени солістка Альона Карась.

Через годину вийшла інтернет-сенсація "Jerry Heil". Одразу заспівала свій хіт "Охрана, отмєна". До речі, вона це зробила потім і наприкінці виступу. Після концерту, шанувальники близько 20 хвилин не відпускали Яну. Вона фотографувалася, давали автографи та дала невелике інтерв'ю.

 

Третім хедлайнером став український електро-фолк дует "YUKO". Юля Юріна та Стас Корольов з першої пісні змусили шаленіти публіку. Вони заспівали майже весь новий альбом "Дура". Його колектив присвятив питанням насильства.

 

На останніх піснях, Стас навіть зняв кросівки та футболки. Колектив влаштував справжній рейв на сцені.

 

На біс гурт виконав пісню "Бувайте здорові".

Після цього на сцену вийшла вінницька діджейка "Tatie Kruu".

На території заводу також можна сортувати сміття аж на п'яти точках, включно із вінницькою станцією сортування сміття "Eco hope", які даруватимуть книги тим, хто принесе до станції найбільше вторсировини.

Еко-фест "ДІЛИ" був благодійним. Одним з головних його завдань було зібрати 20 тисяч гривень на розвиток станцій глибокого сортування сміття у Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «Сортування сміття та електро-музика: вперше відбувся масштабний екологічний фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути