четвер, 24 серпня 2017 13:28

"Щоб не було війни і всі каталися на велосипедах" - стартував патріотичний велопробіг
21

Патріотичний велопробіг "Я люблю Україну!" в Полтаві
Фото: Ірина БАБЕНКО
Патріотичний велопробіг "Я люблю Україну!" в Полтаві
Патріотичний велопробіг "Я люблю Україну!" в Полтаві
Патріотичний велопробіг "Я люблю Україну!" в Полтаві
Патріотичний велопробіг "Я люблю Україну!" в Полтаві

У Полтаві стартував патріотичний велопробіг "Я люблю Україну". Зібралося близько 200 полтавців. Наймолодші учасники заходу — 3-річні діти. Велосипедисти планують подолали 13 км.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

У парку поблизу Краєзнавчого музею велосипедисти почали збиратися з 9 ранку. Організатори пропонували безкоштовні стрічки та повітряні кульки жовто-блакитних кольорів. Багато учасників пробігу прив'язали кульки до велосипедів або рюкзаків. Дехто з дівчат вплів стрічки у волосся. Одні приїхали у спортивній формі, інші — у вишиванках.

"Приїхали сюди з батьками, бо сьогодні особливий день. Люди мають святкувати. Хочу побажати Україні, щоб не було війни і всі каталися на велосипедах", - сказала 9-річна Софія Берещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хрещатику проходить військовий парад: он-лайн

"Намагаємося брати участь у всіх велопробігах, де дистанція посильна для дитини. Сьогоднішній пробіг — обов'язковий для нас. Чоловік сказав, що День Незалежності — найголовніше свято в країні. Навіть важливіше за Новий рік. Тому зараз святкуємо на велосипедах, ввечері підемо на концерт. Хочемо, щоб більше проводилося національних свят, які згуртовують людей", - додала мати дівчини Наталія Берещук, 41 рік.

Маршрут велосипедистів пролягає через центр Полтави, далі - по вулицях Маршала Бірюзова, Великотирнівській, Половка. Фініш — у селищі Супрунівка, де сьогодні відзначають День села.

"Батьки дружини — з Росії. Наш 3-річний син нещодавно там погостював. Приїхав з ним на велопробіг, бо він має розуміти, що є українцем. Повинен ідентифікувати себе з Україною, знати прапор, відчувати любов до країни", - розповів 41-річний велосипедист Максим, прізвища просив не називати.

Велопробіг для незрячих стартував 19 серпня в Івано-Франківську. Триватиме дев'ять днів. Учасники проїдуть за маршрутом Івано-Франківськ — Долина — Хуст — Мукачево — Ужгород. Подолають майже 400 км.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб не було війни і всі каталися на велосипедах" - стартував патріотичний велопробіг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути