Ексклюзиви
субота, 18 березня 2017 09:02

Сміттєвий монстр захопив Львів
19

У Львові виникла критична ситуація з вивезенням сміття
Фото: Валерій Шмаков
У Львові виникла критична ситуація з вивезенням сміття
У Львові виникла критична ситуація з вивезенням сміття
У Львові виникла критична ситуація з вивезенням сміття
У Львові виникла критична ситуація з вивезенням сміття

У Львові вчергове виникла критична ситуація з вивезенням сміття. Гори побутових відходів виросли на 25% сміттєвих майданчиків міста.

Якщо поблизу магістральних вулиць сміття ще вивозять, то в дворах ситуація значно гірша. Хоча комунальні служби старанно прибирають місто не даючи нечистотам розноситися за вітром.

"Дорогі туристи, приїжджайте, вас чекає незабутній вікенд у Львові! Мій друг, який живе в районі Левандівки пише, що скоро сміття перекриє там одну вулицю. Сміттєвий монстр все ближче підбирається до Ратуші", - коментує ситуацію львів'янка Ірина.

Міський голова Львова Андрій Садовий збирається оголосити надзвичайну ситуацію у місті, а сміттєвий колапс пояснює тим, що держава закрила останній полігон, куди вивозили ТПВ зі Львова.

"Лютневий візит Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана зняв блокаду Львова лише на невеликий термін. Зараз все відновилось з ще більшим напором і цинізмом. Місто пробують задушити в смітті. Готуємось до функціонування в умовах надзвичайної екологічної ситуації", - написав на своїй сторінці у Facebook Андрій Садовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ryanair: 7 нових напрямків для львівського сміття" - жартують у соцмережах

Також Садовий сьогодні повідомив, що французький уряд надасть Львову 650 тис. євро на розробку стратегії поводження з відходами та проект сміттєпереробного комплексу.

Тим часом у соцмережах публікують відео як львівське сміття вивозять до Яворівського кар'єру, де влітку відпочивають люди. Також користувачі пишуть, що місцеві активісти спіймали вантажівку із львівським сміттям поблизу міста Радивилів у Рівенській області.

"Водії подібних вантажівок уже не заморочуються кудись далеко відвозити сміття. Перетнули межу області і "привіт" сусідам", - кажуть активісти.

Прем'єр Володимир Гройсман вражений заявою мера Львова Андрія Садового про те, що тему сміття він нібито обговорював з мером Києва півтора місяці тому.

"Він повідомив, що ті полігони, з якими ми домовились під час минулого мого приїзду до Львова, відмовляються далі приймати львівське сміття. Чесно кажучи, просто по-людськи, розумію їх позицію - і про це сказав панові Андрію. Вони не бачать бажання вирішити проблему з його боку, а тільки постійні зволікання. Тому, певне, і відмовляються, бо не розуміють скільки ще це буде тривати", - повідомив прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Сміттєвий монстр захопив Львів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути