неділя, 03 вересня 2017 04:12

Школярка дістала з дна річки 6-річну дівчинку

Автор: glavcom
  12-річна Анастасія Муха врятувала з дна річки 6-річну дівчинку
12-річна Анастасія Муха врятувала з дна річки 6-річну дівчинку

12-річна Анастасія Муха з міста Чечельник Вінницької області нікому не збиралася розповідати про те, що врятувала 6-річну дівчинку, яка ледь не втопилась в річці. Боялася, що бабуся насварить і більше не пустить на річку.

Батьки не знали про вчинок доньки. Проговорилася випадково. До того ж батьки врятованої 6-річної Сніжани прийшли зі словами подяки, пише Факти.

"Бачила, що Сніжана прийшла на річку разом зі своєю тіткою та молодшою сестрою, - розповідає Настя Муха. - Дівчинка хотіла стрибнути з містка у воду, але посковзнулася і впала. Я це побачила - і бігом до берега. Кричу: "Допоможіть! Дитина тоне!" На березі сиділо кілька хлопчаків. Але ніхто навіть не ворухнувся. Як була в одязі, тут і стрибнула у воду. Там, де зникла Сніжана - вже пішли бульбашки.

Сніжану дівчина побачила майже на самому дні.

"Підпливла до неї, схопила за руку і ми випливли на поверхню. У школі нас учили, що якщо рятуєш потопельника, то не можна, щоб він тебе за шию обхопив. Інакше обидва підуть на дно. Ось я і попросила, щоб Сніжана тільки тримала мене за руку. На березі вже хлопчаки допомогли мені витягнути дівчинку з води", - згадує Настя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістка врятувала далекобійника в прямому ефірі

Анастасію Муху хочуть нагородити премією "Герой - рятувальник року". Уже нагородили відважну дівчинку відомчою відзнакою "За заслуги". Про її подвиг повідомили на шкільній лінійці.

В Україні 1 вересня відзначили День знань. У всіх містах країни розпочинається новий навчальний рік. 2018 року навчальний рік має закінчитися до 1 липня.

Зараз ви читаєте новину «Школярка дістала з дна річки 6-річну дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути