середа, 25 листопада 2015 20:14

Скандал на Сумщині: начальник станції Конотоп знищив дитячу творчість і цитував Леніна
5

Фото: Facebook Ольги Качури
У Конотопі на Сумщині набуває розголосу скандал, пов'язаний з чиновниками місцевої залізничної станції. Цієї осені діти з місцевого молодіжного активу реалізували арт-проект: на п'яти плитах паркану вагоноремонтного заводу, який знаходиться біля вокзалу міста, створили графіті з патріотичними мотивами.

Для цього були оформлені усі необхідні дозволи, проте недавно графіті раптом замалювали білою фарбою. Ліквідувати малюнки начальник станції Олександр Стрілець вирішив "для забезпечення порядку на вокзалі" і додав, що роботи "намальовані як попало".

"Проект задумували як патріотичний та іміджевий. Малюнки бачили пасажири з вікон поїздів Москва-Київ, які прибувають на четверту платформу вокзалу, - розповідає Андрій Рошкован, - директор місцевої телекомунікаційної компанії "Зурбаган", котра виділила 3 тис. грн. на водостійку фарбу для графіті. Діти намалювали конотопську церкву Різдва Богородиці, пам'ятник коню та бульвар. Також — інші відомі жителям Конотопа місця. Трамвай зобразили у жовто-блакитних кольорах.

"Паркан навіть не знаходиться на балансі станції. Тим більше, це не особиста власність чиновника. Коли ми з групою депутатів міськради прийшли розібратися в ситуації, начальник станції відкрито хамив, нецензурно лаявся. Всі були шоковані, - розповідає Тарас Омельченко, начальник управління ЖКГ Сумської ОДА і депутат міської ради Конотопа від "Солідарності". Він створював графіті разом з дітьми.

"Чиновник не соромився ні нас, ні преси з камерами. Поводився, м'яко кажучи, абсолютно вільно. Просив "закрити рота" і "не лізти не в своє діло", - додає Андрій Рошкован.

Автор: Facebook Ольги Качури
 
Наступного дня після конфлікту місцева журналістка Олена Савела спробувала додзвонитися Олександру Стрільцю.

"Телефоном мені сказав, що йому й раніше дзвонили журналісти, - розповідає Олена, - Це його обурило. Мовляв, не можуть відірватися від стільця й самі приїхати. А потім спитав: "Вы Ленина читали?, - кажу — ні "А Ленин говорил, что все журналисты — политические проститутки, потому что пишут за того, кто им платит". Вже коли до нього приїхала, то сказав, що ставлю провокаційні питання. Сказав, що не відмовляється від своїх слів щодо Леніна. Ще говорив, що все нормально побудоване було лише комуністами і тільки вони щось роблять, навідміну від сьогоднішньої влади. Зі мною так грубо і фамільярно ще ніхто в житті не розмовляв".

Зараз ви читаєте новину «Скандал на Сумщині: начальник станції Конотоп знищив дитячу творчість і цитував Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути