субота, 14 травня 2022 09:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація в Херсоні підкреслює провал РФ - британська розвідка

Ситуація в Херсоні підкреслює провал РФ - британська розвідка
Центральна частина початкового плану вторгнення Росії з великою ймовірністю включала використання фальсифікованих референдумів. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Центральна частина початкового плану вторгнення Росії з великою ймовірністю використовувала сфальсифіковані референдуми, щоб передати більшість регіонів України під довгострокову проросійську владу.

Встановлення у Херсоні проросійської адміністрації лише підкреслює провал політичних цілей РФ в Україні, повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

"Той факт, що Росія досягла успіху лише у встановленні проросійського місцевого керівництва у Херсоні підкреслює провал політичних цілей Росії в Україні. Жителі Херсонського регіону швидше за все продовжать демонструвати їхню опозицію російській окупації," - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виграла битву за Харків - американські аналітики

Якщо Росія і зможе організувати референдум у Херсоні, то майже напевно підтасує результати для демонстрації того, що більшість жителів хочуть відокремлення від України. Водночас встановлена Росією військово-цивільна адміністрація Херсона оголосила, що попросить Росію включити цей регіон до складу Російської Федерації без референдума.

Віцеспікерка Держдуми Російської Федерації Анна Кузнецова приїхала в тимчасово захоплений росіянами Херсон допомагати колаборантам.

До окупованого Херсона також прибула група вербувальників, до якої входять працівники ФСБ, офіцери "міністерства держбезпеки ОРДО" і представники ПВК "Ліга" (колишня "Вагнер". - Gazeta.ua). Їхнє завдання - знайти людей, які погодяться працювати в "спецслужбах ОРДО". Паралельно проводять показові фільтраційні заходи щодо патріотично налаштованих місцевих.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація в Херсоні підкреслює провал РФ - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути