пʼятниця, 15 квітня 2022 12:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Синєгубов оцінив можливості Росії захопити Харків

Синєгубов оцінив можливості Росії захопити Харків
Зібрати нові сили, щоб здійснити наступ на Харків, Росія зараз не зможе. Фото: facebook.com/synegubov.oleg

Російські окупанти вже не зможуть захопити Харків.

Битву за це місто Росія програла, заявив керівник Харківської ОДА Олег Синєгубов, передає "РБК-Україна". Водночас РФ ще може повернутися до наміру захопити всю область, але Збройні сили України готові дати відсіч.

"Ми не виключаємо цей намір. Ми до цього цілком готові, не зменшуємо своєї військової присутності в обороні Харкова і на тих фронтах, де ми вже вистояли. Ми лише зміцнюємося. Адже ми бачимо плани ворога - він подекуди готує фортифікаційні споруди, десь окопується. Зараз це вже відбувається не набігом, як вони пробували спочатку. Зараз вони краще спланували атаку. Якщо це станеться - ми до неї готові", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вдарила по житловому будинку Харкова - є жертви

Окупанти зазнали великих втрат на Харківському напрямку. Зібрати нові сили, щоб здійснити наступ на місто, Росія зараз не зможе.

"Переконаний, що битву за Харків вони вже насправді програли. І вони це зрозуміли ще в перший тиждень війни. Окупанти тут втратили досить велику кількість живої сили, багато броньованої техніки, авіації. І якщо ми втримали місто ще тоді, то зараз оборона Харкова в рази сильніша. Тому в них просто немає шансів. Якщо вони все ж вирішать штурмувати Харків, то їм потрібно привести значно більше військ, ніж ті, які тут є на місці. А зібрати таку кількість їм буде вкрай непросто", - додав Синєгубов.

Минулої доби російські окупанти 34 рази вдарили по Харкову із ракетних систем залпового вогню та артилерії. Ситуація в області залишається складною, особливо в районі міста Ізюм. Там тривають важкі бої, але ЗСУ тримають позиції та отримують немало бойових перемог.

Російські вороги 13 квітня обстріляли Немишлянський район Харкова. Внаслідок обстрілу троє людей загинули. Також четверо мешканців від атаки отримали травми.

Зараз ви читаєте новину «Синєгубов оцінив можливості Росії захопити Харків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути