середа, 13 серпня 2014 14:55

Сільський коваль ремонтує бронетранспортер для АТО
4

Фото: Олена Власова

Ігор Щебет з села П'ятигори Здолбунівського району Рівненщини вирішив самотужки ремонтувати стару військову техніку для армії. Чоловік разом з однодумцями за свій кошт купують деталі, щоб полагодити розбитий радянський БТР-70. Щоб військові довірили їм бронемашину, з командуванням центру ОК "Північ" особисто домовлявся голова районної ради Василь Тимощук. Після капітального ремонту бронемашину планують відправити на Схід країни для допомоги воякам у антитерористичній операції.

Бронетранспортер тримають у приватному ангарі Щебета під цілодобовою охороною. Машину поставили на березові колоди замість домкратів, бо її вага сягає 11,5 тон. Повний екіпаж такої бронемашини – водій-механік, командир та восьмеро десантників.

"Я сам в молодості був водієм такого БТРу, знаю цю техніку дуже добре. А нині займаюся ковальством, маю свою майстерню, - пояснює Ігор Щебет. – Можливо, після ремонту він не одне життя врятує нашим хлопцям. Якщо техніку для армії будуть ремонтувати у кожному селі, то ворог двічі подумає, чи нападати. В області є ще кілька підприємств, які також могли би допомогти військовим з ремонтом. Сподіваюся, наш приклад їх на це надихне".

Детальну інструкцію по ремонту БТР-70 чоловік знайшов в мережі Інтернет на одному із російських сайтів. Деякі запчастини настільки специфічні, що їх можна замовити тільки на військовому складі. Решту деталей чоловіки купують за свій кошт у звичайних магазинах для сільгосптехніки. Загалом ремонт одного бронетранспортеру обійдеться добровольцям у суму в понад 17 тисяч гривень. Нині над машиною по 12 годин на добу безкоштовно працює команда з п'яти техніків. Вони також хочуть поміняти у БТРі ходову частину та поставити два двигуни від вантажівок.

"Скільки часу знадобиться на повне оновлення, поки сказати не можу. Однак по закінченні ми готові взятися за ремонт ще одного бронетранспортеру", - додає Щебет.

Зараз ви читаєте новину «Сільський коваль ремонтує бронетранспортер для АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути