Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2018 12:31

Хода драконів і лазерне шоу: у Львові відзначили китайський Новий рік
17

У центрі Львова розпочалось масштабне святкування Китайського Нового Року.
Фото: Валерій Шмаков
Новий рік, або Свято весни у Китаї - найважливіше з традиційних китайських свят, яке знаменує пробудження природи
Основна програма розпочалась на Площі Ринок, яку прикрасили традиційними китайськими ліхтариками
Найцікавішою подією стала видовищна хода драконів
Два велетенських дракона, пошиті з тканини і підсвічені зсередини, під китайську музику пронесли вулицями міста.

У центрі Львова розпочалось масштабне святкування китайського Нового року.

Фестиваль проходить у місті восьмий рік поспіль і триватиме протягом 15-18 лютого. Організували свято культурно-дослідницький центр України та Китаю "Ляньхва" та китайська громада Львова.

Основна програма розпочалась на площі Ринок, яку прикрасили традиційними китайськими ліхтариками. Гостей чекає китайське новорічне дійство, лазерне шоу, виступи художніх колективів. Усі бажаючі зможуть скуштувати китайські пельмені та пиво, відвідавши фуд-корт китайської кулінарії на площі Ринок.

"Вперше збігається наше християнське свято Стрітення і китайський Новий рік. Наші предки зустрічали Новий рік навесні, коли все оживає, починає нове життя і новий відлік", - зазначив Юрій Котик, голова правління МГО "Культурно-дослідницький центр України та Китаю Ланьхва" .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На китайський Новий рік дарують моркву і капусту

Найцікавішою подією стала видовищна хода драконів. Два велетенських дракони, пошиті з тканини і підсвічені зсередини, під китайську музику пронесли центральними вулицями міста. Хода драконів супроводжувалась численними феєрверками та вибухами петард. Їх кидали прямо під ноги. Китайці кажуть, якщо доторкнутись до вогняних драконів, це неодмінно принесе удачу в році, що наступає.

На площі перед Львівською оперою встановили головний символ китайського Нового року — жовтого земляного собаку. За їхньою міфологією, ця тварина символізує дружбу, чесність та вірність. На великій фігурі розміщені стилізовані ієрогліфи з побажанням щастя-здоров'я. Львівська національна опера підготувала святкову виставу. В одному з нічних клубів міста буде вечірка в китайському стилі.

Новий рік, або Свято весни у Китаї - найважливіше з традиційних китайських свят, яке знаменує пробудження природи. Наступає він за місячним календарем та святкується п'ятнадцять днів. В цю новорічну пору, більшість китайців, збираються сім'ями на свою щорічну вечерю возз'єднання.

Зараз ви читаєте новину «Хода драконів і лазерне шоу: у Львові відзначили китайський Новий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути