вівторок, 01 жовтня 2019 12:21

Сержант батальйону "Полтава" спонтанно напав на студента на вулиці - жертва у важкому стані

Сержант батальйону "Полтава" спонтанно напав на студента на вулиці - жертва у важкому стані
Нетверезий сержант батальйону "Полтава" здійснив декілька спонтанних нападів на випадкових перехожих. Фото: poltava.to

Один з п'яних нападників, від яких у Полтаві 29 вересня чоловік захищав родину з вогнепальною зброєю, виявився співробітником нацполіції. Боєць батальйону особливого призначення "Полтава" того вечора також покалічив 17-річного киянина.

Про це Gazeta.ua розповів менеджер Полтавського осередку Української академії лідерства (УАЛ) Святослав Келим-Золотайко.

29 вересня близько 21-ї години двоє студентів УАЛ поверталися з кав'ярні в осередок академії. Хлопець і дівчина спокійно йшли вулицею, коли до хлопця несподівано підбіг п'яний чоловік з кийком та наніс два удари.

"Не було ніяких погроз, прохань чи попереджень. Спонтанний немотивований напад. Чоловіків було двоє, але бив один. Підбіг, вдарив двічі - другий удар дуже сильний. Студентам вдалося втекти, вже в осередку викликали швидку допомогу", - розповів Святослав.

Постраждалий - 17-річний киянин Максим Кутняк. Його госпіталізували з діагнозом розрив селезінки. Хлопця прооперували - видалили пошкоджений орган. Зараз Максим в стабільному стані перебуває в лікарні.

Як виявилося, напад на студента передував іншому інциденту. У дворі поруч двоє п'яних чоловіків чіплялися до жінки та побили ще одного випадкового перехожого, який заступився за полтавку. Зупинив нападників лиш постріл у повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина в центрі міста — полтавець зі зброєю захищав дружину від п'яничок

Стала відома особа нетверезого нападника. Ним виявився 45-річний співробітник національної поліції, сержант батальйону патрульної служби особливого призначення "Полтава" Василь Твердохліб. У зв'язку з цим матеріали досудового розслідування скерували до Теруправління ДБР для проведення подальших процесуальних дій за підслідністю.

"За моїм наказом призначене службове розслідування, після завершення якого буде прийняте управлінське рішення про доцільність перебування даної особи в органах поліції. Ми категорично засуджуємо такі дії з боку будь-кого, а тим паче працівника правоохоронного органу! З такими нам явно не по-дорозі", - прокоментував подію очільник національної поліції Полтавської області Андрій Замахін.

Дії Василя Твердохліба кваліфікували за двома статтями кримінального кодексу України. Напад на студента - як умисне тяжке тілесне ушкодження, напад на жінку та її захисника - як умисні легкі тілесні ушкодження. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.

Крім того, за результатами службового розслідування комісією ГУНП Полтавщини, наказом №1536 фігуранта звільнили з поліції, а його керівництво - із займаних посад.

У ніч проти неділі у Дніпрі двоє чоловіків посеред вулиці влаштували жорстоку бійку. Перехожі не намагалися розборонити.

Зараз ви читаєте новину «Сержант батальйону "Полтава" спонтанно напав на студента на вулиці - жертва у важкому стані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути