неділя, 07 травня 2017 04:12

Селфі з танками та військова каша – як пройшла 72-річниця Перемоги
17

Фото: Богдан Барабанов

У Вінницькому музеї авіації пройшов день відкритих дверей. Екскурсії провели з нагоди Дня пам'яті та примирення і 72-ій річниці з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Я вперше в музеї. Онук Олексій з класом вже був торік. Облазив всю авіаційну техніку: військові самольоти, літаки-бомбардувальники. А ось почастувати кашею та випити чаю не встигли. Вважаю, що такі заходи потрібно проводити частіше та День перемоги не забороняти і забувати, а навпаки, відмічати", - каже вінничанка Надія Козирь.

Відвідувачів пригощали польовою солдатською гречаною кашею з тушонкою і справжнім трав'яним чаєм. Приготували 150 порцій каші, яку відвідувачі з'їли за 15 хвилин.

"Каша мені дуже сподобалася. Навариста та великі порції. Можна наїстися, - ділиться Алла. – Чай чорний. Смачний та навіть дуже солодкий. Піду ще за добавкою для себе і дитини. Кашу не встигла спробувати. Були великі черги", - каже вінничанка Віра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День пам'яті та примирення відзначать концертом

Для гостей музею виступав духовий оркестр Центру військово-музичного мистецтва Повітряних сил Збройних сил України. Зі сцени лунали радянські воєнні пісні "Катюша, "Весна 45-го" та інші.

"Радий, що такі свята проводяться. Для нашого покоління це ще свято. Зараз в нашій країні війна. Але не треба забувати і про страшні події тієї боротьби. Покоління мого онука повинно знати і про Велику Вітчизняну Війну також", - говорить Олександр Бондаренко.

Відвідувачам дозволили проводити фотосесію у музеї. Більшість фотографували "Селфі" на телефон. Уся техніка в музеї роззброєна, не має двигунів, лише корпуса.

Зараз ви читаєте новину «Селфі з танками та військова каша – як пройшла 72-річниця Перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути