середа, 09 листопада 2016 17:18

Секретар міськради написав диктант із 13 помилками

Секретар міськради написав диктант із 13 помилками
Фото з Facebook Анастасії Чубіної

13 помилок в диктанті з української мови допустив секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький. Повідомляє "Інфоміст".

У Черкасах політики, студенти та рятувальники сьогодні писали диктант. Текст Юрія Мушкетика "Рідна мова" диктувала викладач Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Олена Красовська. Після закінчення, вона відразу перевірила написане.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська мова ніколи не мала політичного даху. За неї розстрілювали - Забужко

У Олександр Радуцького викладач знайшла 11 орфографічних помилок і 2 – пунктуаційні. Красовська вважає, що помилки Радуцького пов'язані зі впливом російської мови.

"Я лишився задоволений результатом. Найважчим для мене у школі було написання не з дієсловами", – зазначив секретар міськради.

Також у заступника міського голови Ігоря Коломойця нарахували 11 помилок.

"Я не писав більш ніж 35 років диктанти. Перевірив свої знання з української мови. Трохи соромно, що допустив 2 помилки в граматиці і 9 – у розділових знаках", – поділився Коломоєць у Facebook.

Перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль зробив 5 помилок, 6 – депутат міськради від БПП "Солідарність" Костянтин Чернецький. Депутат облради Юрій Ботнар допустив 1 помилку.

Сьогодні День української писемності та мови. Його відзначають із 1997 року. Традиційно всі бажаючі можуть написати радіодиктант. Також у цей день розпочинається Міжнародний щорічний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика.

За православним календарем – це день вшанування пам'яті преподобного Нестора Літописця.

Зараз ви читаєте новину «Секретар міськради написав диктант із 13 помилками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути