пʼятниця, 26 вересня 2014 14:23

На Черкащині закриють сатанинську церкву

На Черкащині закриють сатанинську церкву
gazeta.ua Сатанинський храм у селі Пестерське на Черкащині

Черкаська облдержадміністрація має намір припинити діяльність громади "Божичі", члени якої сповідують сатанізм. З відповідним позовом ОДА звернулась до адміністративного суду. Про це на прес-конференції 26 вересня розповів виконувач обов'язків начальника управління культури Микола Суховий.


"У заяві на реєстрацію цієї громади було зазначено, що вони сповідують давньослов'янську, не язичницьку, релігію. Вже після реєстрації громади виявилось, що дії цієї організації не відповідають статутним вимогам. Це була не діяльність у формі слов'янських неоязичників, а було сповідування сатанізму. А це чітке порушення статутних вимог", - сказав Суховий.

В ОДА повідомили, що громадсько-суспільна діяльність організації суперечить нормам суспільної моралі. Тому "Божичів" закриють, а діяльність церкви буде заборонено, хоч будівля і знаходиться на приватній території.


Громада була зареєстрована відповідним органом ОДА 21 травня. Керівник громади Сергій Небога  збудував сатанинський храм у селі Пастерське Смілянського району. Будівля культової споруди знаходиться у приватному дворі. Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що громада "Божичів" займається сатанізмом.
Якщо попри заборону у церкві будуть проводитися культові обряди, то справою займеться міліція.

 

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині закриють сатанинську церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі