Ексклюзиви
вівторок, 08 листопада 2022 05:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни на півдні обстрілюють ЗСУ і тероризують місцеве населення

Росіяни на півдні обстрілюють ЗСУ і тероризують місцеве населення
Ворог продовжує обстріли позицій українским захисників. Фото: Укрінформ

Росіяни наносять вогневе ураження по українських позиціях, обстрілюють прилеглі територіальні громади та віддалені тилові райони, тероризуючи мирне населення.

Ворог розвідував положення Збройних сил україни та коригував артилерійський вогонь. Для цього запустив близько півсотні безпілотників, повідомляє Оперативне командування "Південь".

На Миколаївщині окупанти вишукували системи протиповітряної оборони і нанесли ураження ракетою класу "повітря – земля" Х-31 з літака Су-35 по території Баштанського району. Без людських втрат.

По Куцурубській громаді Миколаївської області ворог гатив з "Градів". Без людських втрат.

Протягом дня тривали атаки по нещодавно звільнених територіях Херсонщини. Чотири авіаудари було нанесено ворогом тільки в район Нової Кам'янки. По Золотій Балці було спрямовано зенітні ракети С-300, пошкоджено будівлю школи. Люди не постраждали.

По інших населених пунктах звільненої Херсонщини ворог спрямував ударні безпілотники типу "Ланцет". В Нововоскресенському – влучання сталося по відкритій поверхні. Без людських втрат. А в Червоному дрон-камікадзе був збитий на підльоті до цілі.

Двічі за день ворог застосував реактивні системи залпового вогню "Ураган" по Нікопольському району. В двох громадах – Мирівській і Марганецькій – зафіксовано влучання у приватний сектор із пошкодженням обійсть. Без постраждалих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ витісняють ворога на окремих напрямках – Маляр

Українська авіація нанесла вісім ударів: два по опорних пунктах, чотири по системах протиповітряної оборони та два по скупченню ворожої техніки в Бериславському, Баштанському та Херсонському районах.

Втрати ворога: 32 окупанти, зенітно-ракетний комплекс "Стріла", танк, дві гармати-гаубиці, вісім одиниць авто-бронетехніки та склад боєприпасів в Бериславському районі.

За уточненою інформацією, в ніч на неділю в Голій Пристані було знищено суттєві запаси палива окупантів.

"В Чорному морі на чергуванні сім кораблів недофлоту противника, які маневрують поблизу узбережжя Криму. Серед них є великий десантний корабель, а ось ракетоносіїв знов не виявлено", – йдеться в повідомленні.

Російські окупанти усвідомлюють, що навряд чи втримають правий берег Дніпра на Херсонщині.

Про це свідчить те, що армія Росії зараз активно укріплюється на лівому березі річки, заявила речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Але вони поборються, тому що мають зобразити хоча б перед військово-політичним керівництвом, що вони щось спробували.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни на півдні обстрілюють ЗСУ і тероризують місцеве населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути