вівторок, 20 травня 2014 11:56

Росія побудує в Криму пересувні будинки для військових

Росія побудує в Криму пересувні будинки для військових
Фото: xmetra.ru

Спецбуд спільно з Міністерством оборони Російської Федерації планують побудувати в Криму пересувні житлові будинки, призначені спеціально для військових та їх сімей.

Житлові 2-х - 3-х поверхові будинки будуть побудовані за новою технологією, в основі якої лежить використання вже готових заводських будівельних конструкцій, що дозволить при необхідності перевозити такі будинки з місця на місце.

За словами Романа Філимонова, директора департаменту державного замовника капітального будівництва Міноборони Росії, в найближчий рік в Криму за новою технологією буде побудовано 18 тисяч квартир. Їх отримають військовослужбовці і контрактники. Судячи з кількості квартир, які збираються побудувати, будинки будуть нагадувати гуртожитки для військових.

Для реалізації ідеї мобільних будинків протягом поточного року Спецбуд збирається побудувати близько десяти заводів, що виготовляють конструкції для складання даного виду житла.

За прогнозами Міноборони РФ, до 2020 року приблизно буде побудовано і здано в експлуатацію близько 60 тисяч квартир. В першу чергу, таким житлом будуть забезпечені офіцери, які обрали таке житло, замість можливого отримання житлової субсидії, що зайвий раз підтверджує статус Криму як військового плацдарму.

Надалі не виключено, що такі квартири отримають статус службового житла. Якщо говорити про покупку даної "рухомої" нерухомості, то орієнтовно ціна складе 22 тис. рублів за квадратний метр. Про всіх можливих джерелах фінансування Міноборони поки замовчує, однак не виключено, що частково цей проект буде профінансований за рахунок коштів, які раніше РФ виплачувала Україні за оренду території, займаної Чорноморським флотом.

Зараз ви читаєте новину «Росія побудує в Криму пересувні будинки для військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути