пʼятниця, 09 вересня 2022 02:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни організовують понтонні переправи через річки Дніпро і Інгулець

Росіяни організовують понтонні переправи через річки Дніпро і Інгулець
В ОК "Південь" розповіли про ситуацію на фронті. Фото: Мілітарний

Ворог намагається вишукувати способи для покращення логістичного забезпечення своїх військ, організовуючи понтонні переправи через річки Дніпро та Інгулець.

Росіяни на півдні України зосереджують зусилля на утриманні власних позицій. Активно здійснює повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами. Українські підрозділи знищили два безпілотних шпигуни без перспектив подальшого використання, знищивши і напрацьований фото/відео матеріал, повідомляє Оперативне командування "Південь".

"Українською авіацією нанесено шість, а ракетно-артилерійськими підрозділами 265 влучних уражень, зокрема по реактивних системах залпового вогню, районам зосередження озброєння та техніки, понтонним переправам в районі Нової Каховки. Мости продовжують перебувати під щільним вогневим контролем без можливості ремонту та використання", – говориться в повідомленні.

Втрати ворога: 59 окупантів, три реактивні системи залпового вогню "Ураган" і транспортно-зарядна машина для них, дві самохідні гармати артилерії "Піон", самохідна гаубиця "Мста-С", три самохідні артилерійсько-мінометні установки, танк Т-72 та шість одиниць авто-бронетехніки.

Також знищено два склади боєприпасів в Бериславському районі та поромна переправа в Новій Каховці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успіхи ЗСУ на Херсонщині визнало міноборони РФ – ISW

Протягом бойового дня ворогом нанесено 30 авіаційних і один ракетний удар по наших позиціях, а також здійснено пуски чотирьох ракет Р-27 по наших літаках, що наносили удари по противнику.

На Миколаївщині затримно коригувальника, який збирав та передавав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ.

На Одещині викрито місцеву жительку, яка в особистій переписці передавала російським кураторам дані щодо об'єктів критичної інфраструктури і стратегічно важливих локацій, переміщення гуманітарних та сільськогосподарських вантажів. Їй повідомлять про підозру в колабораційній діяльності. Триває кримінальне провадження.

"Вороже угруповання сил в Чорному морі наразі складає 19 кораблів та катерів, серед яких три надводних ракетоносії, споряджені 24 ракетами "Калібр". Тож загроза ракетного удару актуальна та цілком імовірна", – кажуть в ОК "Південь".

У Херсонській області українські військові продовжують вести наступальні операції.

Збройні сили України, ймовірно, зруйнували військовий понтонний міст в Дар'ївці. Його росіяни розгорнули після того, як довколишній автомобільний міст був серйозно пошкоджений, повідомило міністерство оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни організовують понтонні переправи через річки Дніпро і Інгулець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути