пʼятниця, 01 липня 2022 17:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни атакували ракетами Запорізьку область: показали наслідки
6

Ворог атакував мирне населення Гуляйполя
Фото: t.me/UA_National_Police
Ворог атакував мирне населення Гуляйполя
Ворог атакував мирне населення Гуляйполя
Ворог атакував мирне населення Гуляйполя
Ворог атакував мирне населення Гуляйполя

За минулу добу на Пологівському напрямку в Запорізькій області зафіксували близько 40 об'єктів зруйнованої цивільної інфраструктури.

Ворог атакував мирне населення Гуляйполя, Оріхова, Преображенки та інших населених пунктів, повідомила 1 липня пресслужба Національної поліції.

"Унаслідок збройної атаки на Гуляйполе в приватних будинках сильно пошкоджене шиферне перекриття, посічені стіни й вибиті вікна. Ворожий снаряд влучив у фасад п'ятиповерхівки, внаслідок чого відбулося займання. У приміщенні зруйновані всі п'ять поверхів, вибиті вікна у під'їздах, пошкоджені балкони й залишилися згорілими квартири", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запорізькій області окупанти поцілили у п'ятиповерхівку: показали наслідки

На Оріхівському напрямку поліцейські задокументували 34 наслідки російських артилерійських обстрілів, з них – 23 по Преображенці. У всіх випадках ворог знищував житлові будинки. Деякі домівки тричі потрапляють під ворожу атаку, тому мають значні руйнації.

"В один із будинків влучили одразу кількома ракетами. Заявники повідомили, що деякі з них вибухнули, проте інші не здетонували й стирчать у стінах і кімнатах", – додають у відомстві.

Російські окупанти не припиняють хаотичні обстріли Запорізької області. Також намагаються утримати зайняті рубежі й обстрілюють позиції українських бійців.

Протягом доби 27 червня ворог здійснив 47 артилерійських обстрілів по українських позиціях. Також обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах Гуляйполя, Оріхова й Преображенки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни атакували ракетами Запорізьку область: показали наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути