пʼятниця, 20 квітня 2018 03:28

Родини Небесної Сотні отримуватимуть такі ж пільги, що й учасники АТО

Родини Небесної Сотні отримуватимуть такі ж пільги, що й учасники АТО
Відтепер на пільги можуть претендувати учасники Революції Гідності та родини Небесної сотні. Фото:kraina-stendiv.com.ua

Депутати Львівської міської ради внесли зміни до Комплексної програми підтримки учасників Антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Львова. Відтепер на пільги можуть претендувати учасники Революції Гідності та родини Небесної сотні.

Таке рішення ухвалили 19 квітня під час сесії Львівської міської ради, - пише "Вголос".

"Виникла необхідність статус особи "учасник Антитерористичної операції" доповнити словами "заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях", - йдеться у пояснювальній записці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати рекомендують заборонити російську музику

Разом з тим, законом України "Про внесення змін до закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції, учасників Революції Гідності та членів сімей загиблих таких осіб" від 14.11.2017 № 2203-VIII внесено зміни до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Зокрема, доповнено розділом ІІІ1 щодо статусу постраждалих учасників Революції Гідності і надання їм пільг як учасникам бойових дій та розширено коло осіб, на яких поширюється чинність цього закону – зокрема, це сім'ї осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі у Революції Гідності, а також сім'ї осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції Гідності.

Запропоновані зміни дадуть змогу надавати додатковий соціальний захист не тільки учасникам Антитерористичної операції та членам їх сімей, але і постраждалим учасникам Революції Гідності та членам сімей Героїв Небесної Сотні.

Львівська міська рада визначить час і місце виступу вуличних музикантів. Також затвердить репертуар і перевірятиме, чи дотримуються музики допустимого рівня шуму.
Виконавчий комітет ЛМР затвердив Концепцію організації вуличних виступів у громадських місцях Львова.

Зараз ви читаєте новину «Родини Небесної Сотні отримуватимуть такі ж пільги, що й учасники АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути