вівторок, 19 червня 2018 12:05

Річкою Рось текла зелена фарба

Річкою Рось текла зелена фарба
Рибалки кажуть, що від зеленої речовини неможливо відмити руки

18 червня невідомі отруїли річку Рось в Корсунь-Шевченківському районі. Про це повідомив директор бази відпочинку "Квазар-Рось" у селі Виграїв Віталій Бондар.

" Ще зранку діти купалися і рибалки вудили рибу, – каже Віталій Павлович. – А з обіду пішла така зелена вода ніби хто фарбу в річку влив. Ті ж самі рибалки не можуть причалити до берега. Купатися неможливо. Плівка така, що руки неможливо відмити. Спочатку ми думали, що це вода цвіте. Бо днями робили аналіз і виявили, що в річці замалий зміст кисню. При нормі в 4 одиниці насправді було 2,8. Але пішли дощі з грозами й вода із зеленої знову стала прозорою. А тут таке нещастя. І причина зовсім не в цвітінні води. Риби дохлої ще нема, але не здивуюся, коли з'явиться".

Бондар каже, що не знає, кого звинувачувати в отруєнні.
"Промислових підприємств, які могли би це зробити, в околиці немає. Найближча промисловість – у місті Богуслав Київської області. Чи буди там якісь викиди – я не знаю".

Директор запевняє, що повідомив про екологічну катастрофу відповідні служби: санстанцію, екологічну інспекцію та Управління екології.
"Обіцяли відреагувати за 2-3 дні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпрі завелися медузи

Річка Рось протікає через Київську і Черкаську області й упадає в Дніпро.

Зараз ви читаєте новину «Річкою Рось текла зелена фарба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі