Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2018 18:01

Рейдери з ДНР захопили фермерське господарство на Харківщині

  Фермерське господарство "Строгого О.Ф." на Харківщині захопили "тітушки" з ДНР
Фермерське господарство "Строгого О.Ф." на Харківщині захопили "тітушки" з ДНР

Фермерське господарство (ФГ) "Строгого О.Ф." в Зміївському районі Харківської області піддалося нахабному рейдерському нападу. Про це повідомив представник ФГ Денис Строгий на прес-конференції в Києві у вівторок.

У суботу, 8 вересня, велика група невідомих озброєних чоловіків спортивної статури в камуфляжній формі заїхали на територію елеватора, що належить фермерському господарству і зробили силове захоплення підприємства. "Ці спортсмени, бандити, тітушки, ... закрили ворота, заблокувавши вхід і вихід, і почали навантажувати свої автомобілі зерном з елеватора, на поля вигнали техніку і збирають ще зелений соняшник", - заявив Денис Строгий.

Крім того, за словами представника ФГ "Строгого О.Ф.", без відома представників фермерського господарства, напередодні в державному реєстрі було змінено чинного власника, керівника і назву господарства. "Комунальний реєстратор Олександр Драгін вніс зміни до державного реєстру, згідно з якими господарство тепер називається ФГ "Слобожанські поля", а його власницею є Олена Маруняк, зареєстрована на непідконтрольній Україні території Донецької області (ДНР). Згідно з підробленими документами, Олександр Строгий передав свою частку господарства, чого в дійсності не відбулося.

Керівник Всеукранської Аграрної Ради (ВАР) Андрій Дикун, заявив, що фермер і все бізнес-співтовариство вимагають оперативної реєстрації кримінального провадження, арешту майна з метою запобігти розкраданню майна, а також припинення будь-яких реєстраційних дій, щоб не допустити перепродажу, відчуження майна та нарощування боргів. "На даний момент у нас тільки усні запевнення про відкриття кримінального провадження, в реєстрі ми його не бачимо. Ми вимагаємо якісних оперативних дій, - на підприємство зайшло вже 150 невстановлених осіб", - заявив він.

  Фермерське господарство "Строгого О.Ф." на Харківщині захопили "тітушки" з ДНР
Фермерське господарство "Строгого О.Ф." на Харківщині захопили "тітушки" з ДНР

Крім того, ВАР, вимагає якнайшвидшого засідання комісії при Мін'юсті, для розгляду ситуації з (ФГ) "Строгого О.Ф.".

Сьогодні, вже після прес-конференції в Києві, о 13.00 біля території елеватора почалася перестрілка. "Тітушки" - представники рейдерів стріляють по співробітниках ФГ, а поліція і КОРД стоять осторонь, мотивуючи тим, що вони не озброєні і не можуть захищати інтереси громадян від рейдерів, які озброєні до зубів. Є поранені серед мирних жителів, одного забрала швидка з кровотечею. Також поранений один поліцейський і власник підприємства Олександр Строгий.

Сьогодні о 16.00 відбудеться Антирейдерський штаб при обласній Харківської держадміністрації. На місце подій виїхав радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.

Фермерському господарству (ФГ) "Строгого О.Ф." належить 6 тис гектар землі, елеваторне господарство, де на момент захоплення перебувало 7 тис. тонн зерна. На підприємстві працює 80 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Рейдери з ДНР захопили фермерське господарство на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути