середа, 04 квітня 2018 07:10

Рецидивіст отримав довічне за вбивство сина на очах матері
3

Зарізав чоловіка на очах у матері
Фото: gazeta.ua
Поліцейські, які затримали вбивцю
Вбивця погрожував зарізати поліцейських

За вбивство чоловіка в мікрорайоні Браїлки в Полтаві, яке сталося на очах у його матері, полтавець проведе решту життя у в'язниці. 4 квітня 2017 року Київський райсуд виніс вирок 24-річному Олегу Рибчану, який на початку жовтня 2016 року убив 28-річного полтавця на очах у його матері заради золотого ланцюжка.

Нагадаємо, вбивство сталося увечері 5 жовтня 2016-го на Браїлках у провулку Смирнова. Загиблий повертався додому з роботи і коли був поряд зі своїм будинком, на нього напав Олег Рибчан, який одягнув маску та рукавиці. Останній шість разів вдарив полтавця ножем, а потім перерізав горло. Після цього зірвав золотий ланцюжок, який слідчі оцінили у 7000 грн, та втік.

"Хотіла відбити сина від цього звіра. Страху не було. Спочатку просто не зрозуміла, що діється і думала, що це просто граються чи борються", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua Валентина Братішко із Полтави. На її очах її сина біля власного двору вбив рецидивіст.

"Того дня був затяжний дощ. Готувала вечерю на кухні. Чекала чоловіка й сина з роботи. О пів на п'яту почула, що Юра кличе мене з вулиці. Вискочила в халаті й капцях. Об металевий паркан щось билося. Подумала, що на сина напав собака. Коли підійшла ближче, побачила чоловіка в чорній балаклаві. Схопив сина й не відпускав. У правій руці тримав мисливського ножа з довгим лезом. Кинулася всім тілом на нього. Він мене щосили відштовхнув. Відлетіла на кілька метрів. Схопила щебінь з узбіччя, кидала йому в обличчя. Голосно кричала. Та нападника це не спиняло. Шість разів ударив Юру ножем. Останній раз - у шию. Нагнувся, зірвав золотий ланцюжок і втік".

Юрій Братішко працював токарем на приватному підприємстві. В день вбивства отримав зарплату. Гроші ніс у пакеті. Забрати їх нападник не встиг.

На шум у дворі відреагував поліцейський Микола Андрусенко, який живе в сусідньому будинку з матір'ю загиблого. Він побачив бійку і зателефонував знайомому Віталію Вороні, який в той час прибув на опорний пункт. Удвох поліцейські почали переслідувати злочинця і загнали його в огороджену секцію для велосипедів біля заводу "Хіммаш". Там вони утримували його до приїзду підкріплення. Загнаний у кут Олег Рибчан погрожував інспекторам, що заріже їх, але зробити цього не зміг.

За даними реєстру судових справ, 24-річний Олег Рибчан має вже 5 судимостей. Першу отримав у 14 років за грабіж. Тоді його звільнили від покарання. Наступний злочин (грабіж та шахрайство) він вчинив вже наступного року і сів на 3 роки. У 2009 році його засудили ще до 4 років за розбій. У 2011 році він втік з в'язниці і отримав за це ще 5,5 років. У 2015-му йому додали ще 1 рік і 1 місяць за непокору адміністрації в'язниці.

За інформацією прокуратури, він вийшов у лютому 2016 року за законом Савченко. І вчинив новий злочин вже через 7 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивця зарізав чоловіка за ланцюжок.

Двох зниклих торік улітку підприємців Юрія Безніщенка та Аллу Вітряк знайшли в лісосмузі в Полтавській області. Тіла виявили завдяки підозрюваному, на котрого вивів автомобіль жертви Volkswagen Touareg.

Зараз ви читаєте новину «Рецидивіст отримав довічне за вбивство сина на очах матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути