пʼятниця, 16 березня 2018 11:26

Викрили банду, що крала пальне з нафтопроводу "Дружба"
4

Злочинці використовували дорогу техніку , обладнання та зброю.
Фото: zik.ua
Злочинці використовували дорогу техніку , обладнання та зброю.
Злочинці використовували дорогу техніку , обладнання та зброю.
Злочинці використовували дорогу техніку , обладнання та зброю.

На Волині правоохоронці викрили міжрегіональну організовану групу злочинців, які викрадали нафтопродукти із нафтопроводів.

До складу озброєної групи входили майже 25 осіб, пише ZIK.

Злочинці спеціалізувались на крадіжках нафтопродуктів у особливо великих розмірах на території Волинської та Львівської областей. Для вчинення злочинів вони використовували високовартісну спецтехніку та обладнання, численний транспорт, засоби зв'язку, спеціально пристосовані приміщення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли в Україні подешевшає бензин

Правопорушники здійснили несанкціоноване втручання, так звану врізку, у магістральний нафтопровід компанії "Прикарпатзахідтранс". Звідти упродовж останніх 3 тижнів викрали 163 т дизельного пального, заподіявши збитки на загальну суму 4,14 млн грн.

Після цієї крадіжки, 14 березня, злоумисники намагались на території Львівської області здійснити "врізку" у найбільшу в світі систему магістральних нафтопроводів "Дружба". На цьому етапі правоохоронці припинили їхню злочинну діяльність.

Впродовж 14-15 березня до операції з викриття злочинців залучили 120 правоохоронців. Провели 42 обшуки, виявили та вилучили 3 одиниці зброї, серед них автомат та кулемет. Вилучили також викрадене пальне в об'ємі 60 т, готівкові кошти, коштовності і затримали 15 осіб.

Слідчі дії тривають. Вчинки зловмисників кваліфікують як вчинення організованою групою крадіжки в особливо великих розмірах та пошкодження магістральних нафтопроводів.

Поліцейські припинили діяльність злочинної групи з 4 осіб, яка останні 5 років грабувала ювелірні крамниці та банківські термінали на території всієї України.

Зараз ви читаєте новину «Викрили банду, що крала пальне з нафтопроводу "Дружба"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути