Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2018 13:05

Розлючені селяни заблокували регіональну трасу

Розлючені селяни заблокували регіональну трасу
Жителі села Мошни Черкаської області перекрили регіональну трасу. Фото: moshny.ck.ua

Жителі села Мошни Черкаської області перекрили регіональну трасу, яка веде з Канева до Кременчука. Люди вимагають негайного ремонту.

На дорозі зібралася черга з автомобілів. Протестувальники пропускали лише пасажирські автобуси і легковики з дітьми, пише 24tv.ua.

"50 кілометрів суцільних ям. Замість того, щоб піти на роботу, ми змушені виходити на дорогу. Надіємося, що хоч так змусимо владу виконувати свої обов'язки", - говорить мітингар Микола Артеменко.

Останній раз трасу Канів-Кременчук ремонтували за радянських часів. А після того, як у 2017 році перекрили міст через Дніпро - стан став ще гіршим. Водії почали їздити через Мошни і дорога не витримала. Повсюди на дорозі валяються шматки шин, а на узбіччі власники весь час ремонтують автомобілі.

3 місяці тому, людям пообіцяли, що почнуть ремонт у липні. Втім підрядник зрізав верхній шар асфальту і зупинив роботи. Причиною стала відсутність фінансування.

У службі автомобільних доріг пояснили, що постанову про виділення коштів на ремонт у Кабміні ухвалили на початку липня. Проте розпочати використовувати гроші можна тільки після її оприлюднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чому обурені жителі Підгірців перекрили Дніпровське шосе

"Ми не маємо права їх використовувати без планових показників без включення об'єкту до переліку об'єктів будівництва. Зараз відбувається процедура публікації цієї постанови і тільки після цього, роботи можуть бути реально розпочаті", - заявив начальник служби автомобільних доріг на Черкащині Владислав Демиденко.

Місцеві налаштовані радикально, якщо через 10 днів не почнуть ремонт дороги, вони поїдуть мітингувати під Кабмін у Київ.

Приблизно 200 жителів райцентру Сміла Черкаської області перекрили дорогу до обласного центру 8 липня. Вимагали відремонтувати трасу. Її розбили вантажівки. Люди вийшли з українськими прапорами, мали плакати з написами: "Нас дістали ями", "Наші дороги — ваше лице!". Стояли 12 годин. На мітинг зібралися через соцмережі. Учасники акції не входять у жодну громадську організацію.

Зараз ви читаєте новину «Розлючені селяни заблокували регіональну трасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути