Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 14:32

Радянський пам'ятник демонтують після акту вандалізму

Радянський пам'ятник демонтують після акту вандалізму
Точна вартість протиаварійних робіт невідома. Фото:ulvovi.info

Найближчим часом у Львові розпочнуть демонтаж 30-метрової стели Меморіалу Слави, - про це на прес-конференції заявив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Демонтажні роботи планують розпочати цієї весни, поки що невідома точна вартість протиаварійних робіт, - про це пише ZAXID.NET

"Галицька районна адміністрація при обстеженні виявила, що частина елементів конструкції цього комплексу перебуває у аварійному стані, відтак було прийнято рішення виконавчого комітету про виготовлення висновків щодо технічного стану монумента. Зокрема ми замовили дослідження Львівської політехніки щодо стану ключових конструкцій і згідно з висновками, загальний стан несучих конструкцій – аварійний і вони підлягають демонтажу", - заявив Андрій Москаленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник Катерині ІІ в Одесі хочуть демонтувати

Виконавчий комітет міста готує проект рішення про замовлення у Галицької районної адміністрації протиаварійних демонтажних робіт стели. У мерії розглядають можливість перенесення пам'ятника в музей "Територія терору".

Меморіал складається з трьох елементів: тридцятиметрового бетонного стовпа, облицьованого гранітною плиткою, бронзової центральної групи та масивної залізобетонної стели з кованої міді. В центрі ансамблю - скульптурна група з фігур радянського воїна і "Батьківщини-матері".

15 лютого, близько 14:00 на Монументі слави у Львові представники правих організацій розбили плити та напис "Переможцям над нацизмом".Замість відбитого напису, активісти фарбою написали "пам'ятник окупантам".

Зараз ви читаєте новину «Радянський пам'ятник демонтують після акту вандалізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути