Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2018 09:21

Провели смолоскипну ходу під антипольськими гаслами
7

4 березня центральними вулицями Львова пройшла смолоскипна хода активістів праворадикальних організацій, приурочена до дня загибелі головнокомандувача УПА Романа Шухевича 5 березня 1950 року у бою із співробітниками радянських спецслужб.

Ідучи по центральним вулицям міста, радикали вигукували гасла "Місто Львів не для польських панів", "Пам'ятай, чужинець, тут господар українець", "Хто ми? Українці! Чого ми хочемо? Влади!", "Наша земля — наші герої", "Ідея нації — проти деградації" та інші.

У Львові пройшов смолоскипний марш на честь Романа Шухевича
Фото: Ірина Саєвич, Громадське радіо
У Львові пройшов смолоскипний марш на честь Романа Шухевича
У Львові пройшов смолоскипний марш на честь Романа Шухевича
У Львові пройшов смолоскипний марш на честь Романа Шухевича
У Львові пройшов смолоскипний марш на честь Романа Шухевича

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бандера не мав із Волинською трагедією нічого спільного" - колишній прем'єр Польщі

"Це гасло пов'язане з останнім скандальним законом, прийнятим у Польщі, і поведінкою міської влади на сесії міськради, коли відбувалося голосування за червоно-чорні прапори. Тут два в одному. Прийнятий у Польщі закон для нас неприпустимий. Ми в жодному разі не виступаємо проти польського народу, але ми проти популістичної влади Польщі, яка прийняла цей скандальний закон. Тому ми сьогодні вийшли показати, що Львів – це бандерівське місто і ніхто не буде вказувати нам, кого вшановувати", – заявив керівник Нацкорпусу Львівщини Святослав Сірий.

Більшість учасників смолоскипного маршу - активісти "Національного корпусу" та "Національних дружин", окрім них в ході взяли участь члени ВО "Свобода" та "Правого сектору".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі українці з грузинами закидали камінням поліцейських

Закон, який запроваджує кримінальну відповідальність за пропаганду "бандерівської" ідеології, набув чинності в Польщі 1 березня.

В останні роки у відносинах Києва і Варшави з'явилася напруженість, головним чином на тлі дискусій про події, які стосуються питань історичної пам'яті. У Варшаві засуджують позицію Києва щодо героїзації "Організації українських націоналістів — Української повстанської армії", а також критикують регулярні акти вандалізму по відношенню до польських місць пам'яті на території України.

Зараз ви читаєте новину «Провели смолоскипну ходу під антипольськими гаслами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути