четвер, 18 вересня 2014 06:35

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом виборів у Криму

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом виборів у Криму
gazeta.lviv.ua

Генеральна прокуратура України внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками вчинення кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, зокрема, всупереч законодавству України на окупованій території держави були заплановані на 14 вересня цього року і проведені вибори в так звані законодавчі органи Криму і міста Севастополя, а також муніципальні вибори.

Також в період з травня по вересень 2014 за метою захоплення державної влади було скоєно низку дій, спрямованих на формування на тимчасово окупованій території Криму і Севастополя органів законодавчої влади і місцевого самоврядування відповідно до законодавства Російської Федерації.

Матеріали кримінального провадження для організації подальшого досудового розслідування направлені до Служби безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом виборів у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути