Ексклюзиви
пʼятниця, 29 грудня 2017 11:26

Президент Федерації боксу України вручив сертифікат на нову квартиру полтавському боксеру Хижняку

Президент Федерації боксу України Володимир Продивус подарував нову квартиру полтавському боксерові Олександру Хижняку.

А обла​​сна влада вручила спортсменові сертифікат на 500 тисяч гривень для проведення ремонту у житлі.

  Чемпіон світу Олександр Хижняк отримав нову квартиру від голови Федерації боксу України Володимира Продивуса
Чемпіон світу Олександр Хижняк отримав нову квартиру від голови Федерації боксу України Володимира Продивуса

Урочиста церемонія вручення подарунків чемпіону Європи 2017 року, чемпіону світу 2017 року, найкращому боксерові Європи Олександру Хижняку відбулась 28 грудня в Полтавській обласній державній адміністрації, повідомляє інформагентство "Новини Полтавщини".

Сертифікат на нову квартиру від Федерації боксу України передав спортсмену президент Федерації Володимир Продивус. Голова Полтавської ОДА Валерій Головко й голова обласної ради Олександр Біленький вручили боксеру сертифікат для проведення ремонту.

Як зазначив Володимир Продивус, сьогодні Федерація боксу України готова допомогти у розвитку спортивної інфраструктури в Полтаві.

"Якщо проаналізувати результати змагань, то Полтава займає перше місце в Україні з боксу. Велика подяка полтавцям за такого чемпіона, за те, що виховують хорошу молодь, – сказав Володимир Продивус. – Звісно, потрібно покращувати умови, базу для тренувань, бо інфраструктура не в належному стані по всій Україні. За статистикою, нині в нас 2000 осіб на один спортзал. Працюємо над тим, щоб спортзалів було якомога більше, зокрема і в Полтаві. Сьогодні обговорювали ці питання. Як тільки мерія чи адміністрація виділить приміщення, ми готові його повністю обладнати, зробити ремонт, щоб можна було в нормальних умовах тренуватися й залучати більше дітей до занять спортом", - підкреслив президент Федерації боксу України.

Боксер Олександр Хижняк розповів про нове житло, яке вже закуплене за кошти Федерації боксу України.

"Це двокімнатна квартира у нашому місті, найбільша в новобудові. Її вартість становить приблизно 800 тисяч гривень. Виділених обласною владою 500 тисяч гривень, із впевненістю можу сказати, вистачить для того, щоб зробити гарний ремонт. Володимира Степановича Продивуса побачити в Полтаві дуже приємно. Це велика честь для мене, мого батька, Полтавщини, - сказав спортсмен. Сьогодні хвилююся, напевно, навіть більше, ніж коли виграв Чемпіонат світу. Тоді було легше, тому що там я зробив свято, а сьогодні всі ці люди зробили свято для мене й мого тренера – мого батька", - додав Олександр Хижняк.

За словами голови Полтавської ОДА Валерія Головка, в планах обласної влади подарувати ще 3 квартири спортсменам.

  Чемпіон світу Олександр Хижняк отримав нову квартиру від голови Федерації боксу України Володимира Продивуса
Чемпіон світу Олександр Хижняк отримав нову квартиру від голови Федерації боксу України Володимира Продивуса

"Ми з Олександром Біленьким ініціювали виділення з обласного бюджету фінансової допомоги нашим чемпіонам на покращення їхніх побутових умов. На наступний рік обласна влада запланувала подарувати ще три квартири спортсменам, які здобули перемоги у спорті. Крім того, ми виплачували стипендії нашим дефлімпійцям, паралімпійцям за їхні досягнення. І в 2018-му не збавлятимемо фінансових обертів. Готові фінансувати досягнення наших полтавських спортсменів, щоб заохотити, мотивувати їх, аби вони прославляли наш край", – повідомив Олександр Біленький.

Зараз ви читаєте новину «Президент Федерації боксу України вручив сертифікат на нову квартиру полтавському боксеру Хижняку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути