понеділок, 05 лютого 2018 18:17

Представники Московського патріархату пікетували мерію

Представники Московського патріархату пікетували мерію
Відкидають версію рятувальників про причину пожежі. Фото:dailylviv.com

5 лютого близько 11-ї ранку до Львівської міської ради прийшли представники церкви Московського патріархату. Парафіяни храму Святого князя Володимира у Львові вимагали зустрічі з міським головою Андрієм Садовим.

Вони обурені пожежею в храмі, яка сталася 3 лютого. Рятувальники назвали причиною займання коротке замикання проводки. Люди ж заявляють, що церкву підпалили навмисно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це беззаконня. Хрещення може зробити навіть мирянин" - Філарет прокоментував відмову відспівувати малюка в Запоріжжі

"Спочатку парафіяни прийшли до Львівської ОДА, потім до нас у міську раду. Вони хотіли поспілкуватися з міським головою. Але він був на виїзді. Громада була на чолі з отцем храму Святого князя Володимира Володимиром Кузьо. Вони висловили свою думку і передали звернення про вимоги провести розслідування і вирішити проблеми, які виникнули через пожежу. Ми прийняли звернення і розглянемо його на сесії Львівської міської ради. Потім люди пішли до Головного управління Нацполіції Львівщини", - розповідає директор Департаменту адміністрації міського голови Євген Бойко.

На сайті спільноти Варта-1 опублікували відео з вимогами прихожан у міській раді.

Дерев'яну церкву Святого князя Володимира релігійна громада УПЦ (МП) звела без жодної документації на землекористування. Активісти влаштовували акцію протесту і вимагали знесення незаконної церкви.

25 січня активісти радикальної організації "С14" розламали каплицю, що поставила УПЦ Московського патріархату біля розкопок Десятинної церкви. Зрізали "болгаркою" конструкції каплиці на її території.

Зараз ви читаєте новину «Представники Московського патріархату пікетували мерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути