понеділок, 02 липня 2018 04:25

Пояснили, чому тролейбуси їздять без кондукторів

  Пояснили, чому у Вінниці тролейбуси їздять без кондукторів. Фото: Богдан Барабанов
Пояснили, чому у Вінниці тролейбуси їздять без кондукторів. Фото: Богдан Барабанов

У Вінниці надалі будуть їздити тролейбуси та трамваї без кондукторів. Причина - дефіцит кадрів у Вінницькій транспортній компанії. Наразі 4 тролейбусних та 2 трамвайних маршрути, в яких пасажирам доводиться платити водію.

За інформацією сайту "Вінницька правда", вже більше ніж півроку 8 маршрутів функціонують без кондукторів: трамвай №3, тролейбуси № 1 і №2, маршрутні автобуси 2, 6, 8,16, 22.

"Нестача понад 150 кондукторів змусила обрати маршрути з найменшим пасажиропотоком і відтак запровадити оплату у водія", - коментує заступник директора ВТК Микола Заверуха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше чистять найбільшу річку в Україні

Загалом Вінницька транспортна компанія потребує 300 працівників.

"З 1 червня цього року зросла зарплата, тому ситуація стабілізується. Але все одно заробітна плата кондуктора залежить від виконаного плану. На роботу приходять люди різного віку й статі. Коли беремо на роботу, то особливих критеріїв у нас немає. Головне, щоб були повнолітні.", ­- генеральний директор КП "Вінницька транспортна компанія" Михайло Луценко, повідомляє vlasno.info.

Наразі, Вінницька транспортна компанія готується до запровадження електронного квитка. Але у перехідний період кондуктори все одно працюватимуть. Потреба в них ще деякий час залишатиметься.

У Вінниці з'являться підземні контейнери для збору сміття. Інноваційне рішення презентував на своїй сторінці Facebook мер міста Сергій Моргунов.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому тролейбуси їздять без кондукторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути