середа, 19 грудня 2018 16:00

Порошенко призначив Гольник суддею

Порошенко призначив Гольник суддею
Президент призначив Гольник суддею. Фото: Полтавщина

19 грудня президент Порошенко підписав наказ про призначення суддів. Згідно з документом, Ларису Гольник призначили на посаду судді Октябрського районного суду міста Полтави.

"Мій позов спрацював. Проте невідомо, був би наказ президента, якби я не звернулась із позовом", - розповіла Лариса Гольник журналістам Gazeta.ua

З 16 квітня 2015-го Гольник не могла здійснювати правосуддя через закінчення терміну повноважень. 26 жовтня суддя повідомила на своїй сторінці у Facebook, що її не допустили до конкурсу на посади Вищого антикорупційного суду.

"Мене сьогодні зранку привітав колега і так я узнала про наказ. Потім пішли й інші привітання. Дивний символізм виник щодо свята Миколая", - сказала суддя.

Із головою Октябрського суду Олександром Струковим жінка мала конфлікти. Каже, що вживатися буде важко, проте сподівається, що на роботу це не вплине.

"Сьогодні привіталась із ним у коридорі, а він демонстративно промовчав. Цим показав неповагу до мене перед адвокатами. Мені важко з ним буде вживатись. Суддя він незалежний, тож на роботу, сподіваюсь, що не вплине", - розповіла Гольник. Також додала, що на роботу повернеться також її помічник, яку звільнив Струков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Гольник знає, хто причетний до її побиття

Жінка сподівається, що повторного нападу на неї не відбудеться. Каже, що їй Національна поліція надає охорону. Сама теж намагається бути уважнішою.

"Я самостійно вживаю певних заходів безпеки. Чоловік казав: "Ларисо, не ходи одним і тим же шляхом". Проте я жінка і забуваю. Також уважніше дивлюсь на тих, хто йде поруч. Це може відбутися тоді, коли людина зовсім не чекає. Була впевнена, що моя публічність мене захистить. Проте побачила інше. На мою думку, правоохоронні органи перебувають під певним політичним тиском, які впливають на можливість розвитку справи. Не знайдено нападників та інших доказів", - додала Гольник.

На суддю Октябрського районного суду Полтави 49-річну Ларису Гольник напали 2 невідомих увечері 22 листопада. Із чоловіком 50-річним Ігорем Гавриленком поверталися з роботи повз меморіал Солдатської слави.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко призначив Гольник суддею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути