Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2018 12:35

Полтавці мерзнуть на зупинках по 40 хвилин
2

У Полтаві транспортний колапс: люди чекають маршрутки по 40 хвилин
Фото: Юрій ІВАНОВ
У Полтаві транспортний колапс: люди чекають маршрутки по 40 хвилин

Вже другу добу, як частина перевізників у Полтаві зійшла з маршруту. Людям у час пік доводиться чекати на зупинках по 40 хвилин. Транспорт курсує містом переповнений.

"Мені їхати у бік Розсошенець. Вчора чекала на транспорт 40 хвилин. Коли приїхала єдина маршрутка, то ледь влізла в неї. Сьогодні зранку я запізнилася на роботу. А моя дитина в школу. Змерзли, як собаки", — сказала Світлана Бондарева із Полтави.

Ці дні не вийшов на маршрути кожен п'ятий автобус та маршрутка. Це близько 60 машин. Забастовку ж перевізники влаштували через те, що міська влада не погодилась підняти проїзд з 4 гривень на 8 гривень.

"Це колективне рішення перевізників", - заявив на місцевому телебаченні Юрій Лупаєнко, голова Асоціації перевізників Полтавщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ходу відлетіло колесо маршрутки

Деякі полтавці готові платити більше за проїзд, проте не за такий транспорт.

"Це зовсім не годиться. Перевізники знахабніли. Платити 8 гривень за таку відстань — забагато. Ми ж не столиця. Хай спочатку маршрутки до ладу приведуть. Вони — брудні, обдерті, сидіння зламані", — зазначила Олена Григоренко із Полтави.

"Із зупинки 23-вересня було проблемно доїхати до Левади. Маршрутки, якщо і їхали, то не зупинялися. Хотів вже йти пішки, бо не встигав на роботу. Проблему треба вирішувати. Нехай навіть збільшать вартість проїзду. Але ж транспорт має ходити вчасно", — Андрій Кулик.

У міській раді ж кажуть, що 4 грудня випустили на вулиці максимально можливу кількість комунального транспорту, аби полтавці, як можна менше відчули саботаж перевізників.

"Відмоніторюємо порушників, готуємо приписи і будемо розривати договори з тими, хто вирішив замість конструктивну піти шляхом шантажу. На їхні маршрути буде оголошений конкурс", - написав на своїй сторінці у Фейсбук Олександр Шамота, секретар міської ради.

У Києві через випадання першого снігу утворилися серйозні затори. Станом на десяту ранку, рівень ускладнень руху оцінювався у 9 балів.

Зараз ви читаєте новину «Полтавці мерзнуть на зупинках по 40 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути