Ексклюзиви
пʼятниця, 04 жовтня 2019 13:28

Полтаватеплоенерго заборгувало кілька мільйонів водоканалу - там пригрозили відключити воду

Полтаватеплоенерго заборгувало кілька мільйонів водоканалу - там пригрозили відключити воду
У Полтаві водоканал погрожує теплоенерго припинити водопостачання через несплату. Фото: ukrinform.ua

У Полтаві опинився під загрозою початок опалювального сезону. Водоканал погрожує відключити воду теплоенерго, якщо протягом 5 днів не отримають оплату в повному обсязі. Оголошення про це з'явилося на сайті КП ПОР "Полтававодоканал".

Кореспондент Gazeta.ua дізнався подробиці від прес-служб обох підприємств.

Інформація для споживачів про можливе припинення гарячого водопостачання з'явилася 2 жовтня.

"Полтаватеплоенерго заборгувало значну суму коштів за надану послугу з централізованого холодного водопостачання, яке використовує для власних потреб та підігріву води для споживачів гарячого водопостачання. Це призвело до критичної ситуації на нашому підприємстві, виник дефіцит обігових коштів. В свою чергу це не дає можливості вчасно розрахуватися за енергоносії. Просимо вибачення у споживачів, але у відповідності до попередження, через п'ять днів будемо вимушені припинити подачу води для Полтаватеплоенерго", - йдеться в оголошенні.

Як пояснила керівник прес-служби КП ПОР "Полтававодоканал" Ліана Козмейчук, йдеться про суму в декілька мільйонів гривень. Проблеми з розрахунками між двома обласники комунальними підприємствами почалися в липні поточного року. Від теплоенерго перестали надходити гроші в повному обсязі - кожного місяця недоплачували при розрахунках. Тому утворилася заборгованість.

Тепер, якщо водоканал вчасно не сплатить за спожиту електроенергію, утвориться велика заборгованість перед обленерго. При найгіршому розвитку подій без води може залишитися ціле місто. Утім, ситуація, сподіваються комунальники, не загостриться настільки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погроза водоканалів перейти на погодинну подачу води – шантаж і спроба дискредитації ринку електроенергії - експерт

Натомість у Полтаватеплоенерго твердять, що нічого екстраординарного не сталося. Ситуація в межах поточних розрахунків.

"Не варто перебільшувати. Це неузгодженості з термінами оплати. Запитання вирішиться в робочому порядку. Для полтавців загрози немає. Хоча маємо ситуацію з несинхронністю перегляду тарифів. Наприклад, тариф на гарячу воду включає в себе тариф на холодну воду і енергетичну складову. У наші тарифи, що діють з початку року, закладені ціни на воду ще до підвіщення їх водоканалом. Ми купуємо воду дорожче, ніж подаєм її підігріту", - пояснив керівник прес-служби ПОКВПТГ "Полтаваобленерго" Олександр Циганок.

Щодо підвищення тарифів на гарячу воду Олександр Циганок повідомив, що підстави для цього є давно. Але чи перегляне їх найближчим часом НКРЕ, не коментує.

Монопольне становище на ринку електроенергії робить політичний вплив олігарха Ріната Ахметова гіпертрофованим. Таку думку висловив політолог Петро Охотін.

Зараз ви читаєте новину «Полтаватеплоенерго заборгувало кілька мільйонів водоканалу - там пригрозили відключити воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути