середа, 25 січня 2017 12:03

Польська прокуратура взялася за справу про групове побиття українських студентів

Польська прокуратура взялася за справу про групове побиття українських студентів
Жешув

Справу про побиття українських студентів групою поляків передали районній прокуратурі польського міста Жешува. 22 січня 2017 року в Жешуві трьох українських студентів побила група поляків. Вони навчаються в місцевому вузі. Вночі українці поверталися з вечірки. Неподалік центру їх перестріла група хлопців. Після словесної перепалки молоді люди побилися. Українці потрапили до лікарні з травмами. Справу взяло під контроль Генеральне консульство України в Любліні.

"Троє громадян України поверталися до гуртожитку. До них звернулися місцеві. Запитали, звідки вони. Ті відповіли, що з України. Місцеві заявили, що Львів – це польське місто. І, напевно, сталася якась словесна перепалка", - розповів генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк у соцмережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підбурення до насильства треба засудити" - польський депутат

Українців обстежили в лікарні і відпустили додому. Комендатура воєводської поліції Жешува затримала п'ятьох підозрюваних. Ними виявилися чоловіки віком від 18 до 20 років. Затримані визнали свою провину. Поляків відпустили під нагляд поліції. Слідство проводить районна прокуратура.

У Польщі навчаються близько 10 тис. українських студентів, близько 2 тис. обирають вищу освіту в навчальних закладах Жешува. Місто Жешув розташований за 100 км від польсько-українського кордону, переважно тут працюють та навчаються українці із Західної України.
Зараз ви читаєте новину «Польська прокуратура взялася за справу про групове побиття українських студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути