пʼятниця, 05 травня 2017 10:42

Політолог розповів, чому 2 травня в Одесі обійшлося без ексцесів

Політолог розповів, чому 2 травня в Одесі обійшлося без ексцесів
Політолог Андрій Золотарьов вважає, що те, що голова Одеської ОДА Максим Степанов (на фото) чітко демонструє свою проукраїнську позицію дає підстави вважати, що "проросійський" фактор в регіоні матиме все менший вплив

Уперше після трагічних подій 2 травня 2014 року травневі свята у Одесі пройшли без серйозних ексцесів. Ситуацію вдалося втримати під контролем завдяки злагодженій роботі правоохоронців та чіткій і жорсткій позиції голови Одеської ОДА Максима Степанова, який у цей день особисто перебував у епіцентрі подій та координував роботу силовиків.

Про це пише політолог Андрій Золотарьов у своєму блозі на "Главком".

"Після подій 2 травня 2014 року в Одесі травневі свята в Україні щоразу пов'язані з тривожними очікуваннями в суспільстві щодо того, чи вдасться не допустити чергової серії провокацій. Варто зауважити, що у цьому році здійснити сценарій провокацій та зіткнень і таким чином розхитати обстановку в Одесі не вдалося - чітко спрацювали правоохоронні органи. Важливим фактором стало і те, що ситуація була під постійним контролем Голови Одеської ОДА Максима Степанова. Він зробив усе можливе, щоб заспокоїти громадськість ще напередодні цієї трагічної дати. Судячи з повідомлень ЗМІ, він постійно був у епіцентрі подій і, очевидно, його особиста присутність у цей день на вулицях Одеси також вплинула", - зазначає політолог.

За словами Золотарьова, ситуація 2 травня в Одесі в 2017 році у порівнянні з минулим та позаминулим роками істотно відрізнялася.

"Раніше керівники області в ці дні публічно займалися самопіаром, а по суті самоусувається від контролю за ситуацією і вирішення питань безпеки в місті. Звідси численні провокації, зіткнення на вулицях міста і так далі. Цього року губернатор чітко окреслив жорстку позицію щодо можливих порушень закону і грамотно скоординував роботу силовиків. Як результат - серйозних ексцесів у місті не відбулося", - підкреслив він.

Золотарьов також звернув увагу на те, що Степанов лише за тиждень до 2 травня отримав своїх заступників, у тому числі і заступника, який курує роботу силовиків.

"Загалом, те, що голова Одеської ОДА чітко демонструє свою проукраїнську позицію - починаючи з питання перейменування вулиць в Одесі і закінчуючи забезпеченням правопорядку та недопущенням провокацій у місті 2 травня, дає підстави вважати, що "проросійський" фактор у регіоні матиме все менший вплив, оскільки на чітку позицію губернатора в будь-якому випадку орієнтуватимуться і місцеві еліти", - вважає політолог.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів, чому 2 травня в Одесі обійшлося без ексцесів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути